Vācijas laikraksts nodēvē Rīgu par nozīmīgu Baltijas gastronomijas tūrisma galamērķi
"Süddeutsche Zeitung" žurnālists Rīgā viesojās septembra beigās, lai iepazītos ar Rīgu un tās šodienas gastronomisko piedāvājumu, kā arī lai iepazītos ar Rīgas-Gaujas reģionu "Eiropas gastronomijas reģiona 2017" laikā. "Süddeutsche Zeitung" minēts, ka Rīga pēdējos gados no izklaides tūrisma galamērķa ir kļuvusi par nozīmīgu Baltijas gastronomijas tūrisma galamērķi.
Laikrakstā Rīga atzīmēta arī kā pilsēta ar augstām kvalitātes prasībām ikvienā jomā, un kā pilsētas kvalitātes zīmols laikrakstā norādīti un izcelti restorāni un to šefpavāri. Laikrakstā arī norādīts, ka Rīgas jaunie pavāri veido savu īpašo, latvisko stilu.
Tāpat raksta autoram tika organizēta izbraukuma vizīte ārpus Rīgas, lai kopā ar šefpavāriem Ēriku Dreibantu un Mārtiņu Sirmo aplūkotu Rīgas-Gaujas reģionu, kā arī dotos mežā lasīt gailenes.
Raksta autors apmeklējis arī Rīgas Centrāltirgu un dalījies iespaidos ar dažādajiem kūpinājumiem un sālījumiem, rakstā īpaši izceļot Centrāltirgus zivju paviljonu un slavinot Latvijas upju un ezera zivju klāstu, kas pieejams tirgū.
Vizīti organizēja RTAB sadarbībā ar Siguldas attīstības aģentūru.
RTAB nodibināts 2009.gada oktobra beigās. Tā dibinātāji ir Rīgas dome (70%), Latvijas nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" (10%), Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (10%) un Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (10%). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs. Birojs par savas darbības un radītā Rīgas zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam".
Uz sarakstu