Banner 980x90

Ūdensapgādes un kanalizācijas pieslēgumu izveidei Preiļos pašvaldība pērn piešķīrusi 10 490 eiro

Rīga, 3.janv., LETA. Ūdensapgādes un kanalizācijas pieslēgumu izveidei privātmājām Preiļos novada pašvaldība 2018.gadā piešķīrusi 10 490 eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Jolanta Upeniece.

Pēdējā pērnā gada domes sēdē deputāti piešķīruši 400 eiro darbiem dzīvojamajā mājā Saunas pagastā.

Kopumā aizvadītajā gadā ar domes lēmumu ir piešķirts līdzfinansējums 21 objektam Preiļos par kopējo summu 10 490 eiro, pašlaik pieslēgums izbūvēts 13 mājās. Pagastu teritorijās pieslēgumu ierīkošanai piešķirts līdzfinansējums astoņiem objektiem, kopsummā 2920 eiro. Līdz 2018.gada beigām pieslēgums pagastos izbūvēts divos objektos.

Preiļu novada domes Tehniskās daļas vecākais kontrolieris Kristaps Určs skaidroja, ka pērn iedzīvotāju atsaucība ir augusi pieteikto objektu skaita ziņā.

Domes saistošie noteikumi paredz no jauna veidojamiem pieslēgumiem pašvaldības līdzfinansējumu 20 eiro apmērā par vienu garuma metru katra pieslēguma izbūvei gan ūdensapgādes, gan kanalizācijas tīklam, bet ne vairāk kā 400 eiro par vienu pieslēgumu. Pašvaldībā uzsvēra, ka tās atbalsts atslogo un samazina dzīvojamo māju īpašnieku izdevumus, ļaujot izdevīgāk pieslēgties centralizētajiem tīkliem, rezultātā tiek ievērotas apkārtējās vides prasības un kopumā vairots labklājības līmenis novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)