Banner 980x90

Tuvākajā diennaktī vietām īslaicīgi līs, gaidāmi pirmie karstuma rekordi

Rīga, 25.apr., LETA. Ceturtdienas vakarā un piektdien vietām Latvijā īslaicīgi līs, piektdienas vakarpusē Kurzemē iespējamas lokālas pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Mākoņu daudzums būs neliels un mainīgs, gaidāma pārsvarā saulaina diena. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, dienas gaitā daudzviet piekrastē vējš iegriezīsies no jūras.

Gaisa temperatūra nakts izskaņā noslīdēs līdz +7..+14 grādiem, dažviet valsts austrumos - līdz +4 grādiem.

Dienā saule gaisu sasildīs līdz +22..+26 grādiem, vēsāks laiks saglabāsies Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē. Vējam iegriežoties no jūras, gaisa temperatūra pēcpusdienā pazemināsies arī citviet piekrastē.

Sagaidāms, ka tiks pārspēti 26.aprīļa maksimālās gaisa temperatūras rekordi. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem 26.aprīļa karstuma rekords valstī ir +25,8 grādi 1952.gadā.

Arī Rīgā šā gada 26.aprīlis, visticamāk, kļūs par siltāko novērojumu vēsturē. Nakts sākumā būs daudz mākoņu, vēlāk to kļūs mazāk, nokrišņi maz iespējami. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra naktī saglabāsies virs +10 grādiem un dienā pakāpsies līdz +25 grādiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)