Banner 980x90

Šovakar Aglonā sāksies svētā Meinarda svētku svinības

Rīga, 13.aug., LETA. Šovakar plkst.18.30 ar vakara lūgšanu un tai sekojošo Svēto Misi Aglonā sāksies Latvijas apustuļa svētā Meinarda svētku svinības, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Romas katoļu baznīcā.

Dievkalpojumu svinēs kardināls Jānis Pujats un pēc dievkalpojuma sekos procesija ar Fatimas Dievmātes statuju apkārt bazilikai.

Tradicionāli šodien vēlā vakarā Aglonas bazilikā notiks arī jauniešu lūgšanu vakars. No plkst.22 līdz pusnaktij Svētajai Misei jaunieši un konsekrētie kopā muzicēs, slavēs Dievu, kā arī liecinās par piedzīvoto nometnē "Campo Jēzus", svētceļojumā uz Aglonu, kā arī šī gada janvārī notikušajās Pasaules Jauniešu dienās Panamā.

No vakardienas Aglonā sāka ienākt svētceļnieku grupas, lai piedalītos Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos. Triju dienu laikā bazilikā un sakrālajā laukumā varēs piedalīties gan dievkalpojumos, kopīgi lūgties, kā arī iepazīt dažādas Baznīcas kopienas, medijus, izdevniecības, mācību iestādes, sacīja baznīcā.

Rīt jau no plkst.7 būs iespēja piedalīties dievkalpojumos, kā arī Rožukroņa, Dieva žēlsirdības kronīša lūgšanā. Plkst.9 bazilikā tēvi paulīnieši svinēs Svēto Misi, kuras laikā būs iespēja salikt garīgās adopcijas solījumus, tas ir, apsolīt deviņus mēnešus lūgties par kādu vēl nedzimušu bērniņu, kuram pastāv aborta draudi. Savukārt plkst.12 sakrālajā laukumā pulcēsies uz Aglonu atnākušās svētceļnieku grupas, lai piedalītos un savu grupu prezentētu īpašā svētceļniekiem veltītajā Svētajā Misē. Dievkalpojumu celebrēs Rīgas arhidiecēzes palīgbīskaps Andris Kravalis.

No plkst.14 līdz 16 bazilikas kriptā notiks Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta katehēze, kuras moto šogad ir "Jaunība nav vienkārši laika posms; tā ir dvēseles stāvoklis". Katehēzes iedvesmas avots ir pāvesta Franciska pēcsinodālā eksortācija "Kristus ir dzīvs", kas veltīta jauniešiem un visai Dieva tautai. Dokumentā pāvests runā par jauniešiem un viņu vietu Baznīcā, kā arī par vecāko paaudzi, kas ir aicināta būt līdzās jaunajiem cilvēkiem, tos iedrošinot pieņemt izaicinājumus, nebaidoties kļūdīties.

Katehēzes ietvaros priesteris Pēteris Skudra ieskatīsies dziļāk dokumentā "Kristus ir dzīvs" un atklās pāvesta Franciska pasludinātās trīs lielās patiesības.

Rītvakar plkst.18 bazilikas sakrālajā laukumā sāksies Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku svinības. Notiks konkursa "Dziedu Dievmātei" laureātu dziedājumi, kam sekos vesperes un Svētā Mise ar Iestiprināšanas sakramenta dalīšanu un euharistisko procesiju.

Dievkalpojumu vadīs Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis. Plkst.22 notiks tradicionālais Tautas Krustaceļš, kuru vadīs Bulis un Jelgavas diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis.

Ceturtdien, 15.augustā, svētku Svētā Mise tiks svinēta plkst.12 pie pāvesta altāra. To vadīs Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs. Pirmais dievkalpojums tiks svinēts latgaliešu valodā.

Svētku laikā sakrālajā laukumā bazilikas labajā pusē tiks uzstādītas dažādu kopienu, kristīgo izdevniecību, mediju un izglītības iestāžu teltis. Tajās būs iespējams iegādāties kristīgo literatūru, preses izdevumus, iepazīt dažādas kristīgās kopienas, kas kalpo Latvijā, iesaistīties to piedāvātajās aktivitātēs, kā arī uzzināt par mācību un studiju iespējām kristīgās skolās un augstskolās, stāstīja baznīcā.

Svētku laikā Aglonā būs arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta telts, pirmās palīdzības punkti un dienesta brigāžu mašīnas, kur būs iespēja saņemt pirmo medicīnisko palīdzību, ja tāda būs nepieciešama. Pirmās palīdzības punktus varēs atpazīt pēc balta balona ar sarkanu krustu, bet telts būs dzeltenā krāsā. Mediķi aicina ticīgos rūpēties par savu veselību, īpaši tiem, kuriem ir hroniskas saslimšanas, viņi iesaka neaizmirst paņemt līdzi medikamentus. Ja ir saslimšanas, kuru paasinājuma periodā raksturīgi samaņas traucējumi, kabatā jānēsā zīmīte, kurā norādīts vārds, uzvārds, saslimšana, kā arī piederīgā tālruņa numurs. Kritiskā situācijā šī informācija mediķiem atvieglo palīdzības sniegšanu.

Mediķi iesaka arī padomāt par laikapstākļiem atbilstošu apģērbu, neņemt līdzi produktus, kas ātri bojājas, ievērot drošības pasākumus, dodoties peldēties, kā arī dedzinot sveces. "Vienlaikus mediķi aicina svētceļniekus, kā arī Aglonas svētku dalībniekus vienam otru pieskatīt. Tāpat svarīgi uzlādēt mobilo telefonu, lai nepieciešamības gadījumā varētu lūgt palīdzību, ja gadās nomaldīties vai ir palicis slikti ar veselību," teikts dienesta izplatītajā paziņojumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)