Banner 980x90

Preiļu pašvaldība piešķir 8543 eiro vairāku māju pagalmu sakārtošanai un ūdensvada pieslēgumu ierīkošanai

Rīga, 20.aug., LETA. Preiļu novada pašvaldība piešķīrusi 8543 eiro līdzfinansējumu vairāku māju pagalmu sakārtošanai un ūdensvada un kanalizācijas pieslēgumu ierīkošanai, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Jolanta Upeniece.

Kārtējā domes sēdē domnieki piešķīra pašvaldības līdzfinansējumu dzīvojamajai mājai Rēzeknes ielā 32 piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai - pagalma un piebraucamo ceļu seguma remontam 8143 eiro apmērā.

Preiļu novada domes vecākais kontrolieris Kristaps Určs skaidroja, ka pašvaldības līdzfinansētajā programmu kopš saistošo noteikumu stāšanās spēkā 2017.gadā iedzīvotāji ir izmantojuši aktīvi. Pašlaik septiņas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas jau ir labiekārtojušas savus iekšpagalmus, tuvākajā laikā tiks sākti darbi pie mājas Rēzeknes ielā 32, kā arī pašvaldībā ir saņemts iesniegums, kurš tiks virzīts uz domes sēdi no SIA "TU lauki", kas ir dzīvojamās mājas Kooperatīva iela 1 apsaimniekotājs, par bērnu rotaļu laukuma atjaunošanu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Kooperatīva iela 1 iekšpagalmā ar līdzfinansējumu 871 eiro apmērā.

Pašvaldības līdzfinansējumu var saņemt brauktuves, ietves vai stāvlaukuma jaunbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai, apgaismojuma atjaunošanai vai pārbūvei jaunbūvei, citam piesaistītā zemesgabala labiekārtojumam, būvprojekta izstrādei, brauktuvju, ietvju vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remontam.

Tāpat deputāti piešķīra pašvaldības līdzfinansējumu 400 eiro apjomā divu dzīvojamo māju jaunu ūdensvada un kanalizācijas pieslēgumu ierīkošanai.

Kopumā šī gada pirmajos septiņos mēnešos ir iesniegti un ar domes lēmumu apstiprināti pieci pieteikumi līdzfinansējumam par kopējo summu 1820 eiro. Šogad no pašvaldības budžeta ir finansēti arī trīs pieteikumi, kas tika iesniegti un domes sēdē apstiprināti 2018.gadā par kopējo summu 1510 eiro.

No iepriekšējā gadā saņemtajiem pieteikumiem līdzfinansējumam deviņas mājsaimniecības dažādu apsvērumu dēļ vēl nav izpildījušas visus nosacījumus un veikušas nepieciešamās darbības, lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu. Šie īpašnieki ir apzināti un tiek mudināti iesākto procesu novest līdz galam.

"Veidojas pozitīva tendence, ka vairāki īpašumi, kas ir divu, trīs vai četru dzīvokļu mājas un kurām nav izveidoti pieslēgumi centralizētajiem pilsētas ūdens un kanalizācijas tīkliem, un šo māju iedzīvotāji, kompleksi vienojoties visiem mājas iedzīvotājiem, izrāda vēlmi izveidot pieslēgumus visos dzīvokļos vienlaicīgi, kas izmaksas uz vienu dzīvokli samazina, jo izbūvējamo tīklu daļu līdz sazarojumam uz katru dzīvokli apmaksā visu dzīvokļu īpašnieki. Uz līdzfinansējumu pretendē katrs dzīvoklis atsevišķi," skaidroja Určs.

Kopš saistošo noteikumu pieņemšanas brīža kopā ir reģistrēti un ar domes lēmumu apstiprināti līdzfinansējumi 43 objektiem par kopējo summu 23 030, savukārt izmaksātais pašvaldības līdzfinansējums ir 17 490 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)