Banner 980x90

Preiļu parkā restaurēti vārtu stabi un uzbūvēti tenisa korti

Rīga, 20.jūn., LETA. 22.jūnijā Preiļu parka aktīvās atpūtas zonas teritorijā norisināsies divi svinīgi projektu noslēgumi, atzīmējot vārtu atjaunošanu un tenisa kortu izbūvi, aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldības pārstāve Jolanta Upeniece.

Sestdien plkst.12 notiks Preiļu parka vārtu stabu renovācijas noslēguma pasākums, kura laikā klātesošajiem būs iespēja iepazīties ar nule atjaunotajiem galvenajiem muižas vārtiem.

Upeniece skaidroja, ka pirms atjaunošanas darbu sākšanas puslīdz bija saglabājušies tikai trīs vārtu stabi, ceturtais vārtu stabs bija sagruvis. Tagad vārtu stabi ir atjaunoti un to vēsturiskā vērtība saglabāta. Vārti ir uzskatāmi par vecāko parka būvi, kura līdz mūsdienām vēl saglabājusies.

Kopējās vārtu stabu restaurācijas izmaksas ir 15 601 eiro. Restaurācijas darbi muižas vārtiem tika līdzfinansēti no Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes un pašvaldības līdzekļiem.

Pasākuma turpinājumā notiks jauno tenisa kortu svinīgs atklāšanas pasākums. Pēc atklāšanas ceremonijas un oficiālām uzrunām kortos norisināsies paraugspēle, kurā savu meistarību apliecinās Latvijas Tenisa savienības un Starptautiskās Tenisa federācijas sertificēts tenisa treneris Andrejs Krūmiņš kopā ar jaunajiem tenisa spēles lietpratējiem - Andreju Krūmiņu junioru, Dignu Konovalovu, Oskaru Dzērvīti un Paulu Kapaču.

Jaunizveidotie korti izbūvēti ar mērķi sekmēt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu Latgalē, pilnveidojot reģiona pievilcību reģiona iedzīvotājiem un visiem, it īpaši jauniešiem. Turpmāk korti nodrošinās iespēju organizēt dažāda mēroga sacensības un dos iespēju Preiļu un apkārtnes iedzīvotājiem un viesiem trenēties tenisa spēli un aktīvi pavadīt brīvo laiku, pauda pašvaldībā.

Kopējās tenisa kortu izbūves izmaksas ir 96 113 eiro. Projekta īstenošana ir līdzfinansēta no Latgales reģiona attīstības aģentūras un pašvaldības līdzekļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)