Banner 980x90

Preiļu novadā pērn par 9% augusi dzimstība

Rīga, 10.janv., LETA. Preiļu novadā dzimstība 2018.gadā, salīdzinot ar 2017.gadu, pieaugusi par 9%, liecina novada Dzimtsarakstu nodaļas apkopotā statistika.

Kopumā nodaļā pērn veikti 96 dzimšanas reģistri, bet 2018.gadā tādu bijis 88. Novadā piedzimušas 38 meitenes un 58 zēni.

Lielākā daļa - 41 - no mazuļiem ģimenē ir pirmais bērns, otrais bērns piedzims 32 ģimenēs, trešais - 16 ģimenēs. Piecās ģimenēs novadā turpmāk augs četri bērni, bet divās ģimenes piedzimis piektais un sestais bērns. Tāpat vienā no ģimenēm pasaulē nākuši dvīņi.

Populārākie vārdi 2018.gadā meitenēm novadā bijuši Alise, Evelīna, Veronika, bet zēni bieži saukti par Artjomiem, Artūriem, Jēkabiem, Markusiem, Markiem un Robertiem. Taču novadā pērn reģistrēti arī retāk sastopami vārdi - Demia, Hanna, Emma, Demjans, Denis, Emanuels, Gavriils, Leo, Naums, Kevins. Divi vārdi doti tiksi vienam bērnam, zēnu nosaucot par Oliveru Janu, un Dzimtsarakstu nodaļā novērots, ka ar katru gadu divu vārdu došanas tendence samazinās.

2018.gadā reģistrētas 44 laulības, kas ir par piecām mazāk nekā 2017.gadā. Jaunākā līgava novadā bijusi 19 gadus veca, vecākā - 80 gadus veca sieviete. Arī jaunākajam līgavainim novadā bijuši 19 gadi, bet vecākajam - 81.

Tāpat pērn novadā noformēti 165 miršanas reģistri, kas ir mazāk nekā iepriekšējā gadā, kad reģistrētas 186 mirušās personas. Jaunākais aizgājējs novadā bijis 18 gadus vecs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)