Banner 980x90

Preiļu novadā otrreizējai pārstrādei nodots rekordliels īpatsvars sašķiroto atkritumu - 18,5%

Daugavpils, 11.jūn., LETA. Preiļu novadā pirmajos piecos mēnešos nodots rekordliels īpatsvars otrreizējai pārstrādei derīgo atkritumu, aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldībā.

Laika posmā no 1.janvāra līdz 1.jūnijam Preiļu novada iedzīvotāji otrreizējai pārstrādei nodevuši teju 145 tonnas sašķiroto atkritumu, kas ir 18,49% no kopējā nodotā atkritumu daudzuma. Tas ir augstākais nodoto šķiroto atkritumu procents Preiļu novadā, kopš SIA "Preiļu saimnieks" sāka otrreizējai pārstrādei derīgo atkritumu apsaimniekošanu pirms desmit gadiem.

Kā norāda SIA "Preiļu saimnieks" atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītāja Vineta Igolniece, apkopotā informācija liecina, ka novada iedzīvotāji aizvien aktīvāk šķiro otrreizējai pārstrādei derīgos atkritumus un tie nonāk tur, kur tiem jānonāk – otrreizējā pārstrādē, lai pārtaptu dažādās vēlreiz izmantojamās lietās – avīzēs, sadzīves priekšmetos, preču iepakojumā u.t.t.

Lai gan joprojām reizēm izskan bažas, vai sašķirotie atkritumi kopā ar sadzīves atkritumiem neaizceļos uz poligonu, SIA "Preiļu saimnieks" Atkritumu apsaimniekošanas daļa apliecina, ka Preiļu novada iedzīvotāji var būt droši, ka sašķirotie atkritumi tiks nodoti otrreizējai pārstrādei! Vienīgais retais izņēmuma gadījums, kad šķiroto atkritumu konteinera saturs tomēr var nonākt kopā ar sadzīves atkritumiem Demenes poligonā – ja atkritumu savākšanas mašīnas šoferis konstatē, ka dzeltenajā vai zaļajā konteinerā diemžēl ir samesti tikai nešķiroti sadzīves atkritumi.

Lai gan reti, bet šādi gadījumi joprojām mēdz būt. Tāpēc iedzīvotāji ir aicināti atbildīgi izturēties pret atkritumu šķirošanu un izmantot dalīti vākto atkritumu konteinerus tikai tiem paredzētajiem atkritumiem.

Preiļu pilsētā iedzīvotājiem pieejami vairāk nekā 20 dalīti vākto atkritumu laukumi, savukārt lauku teritorijā – četri (Aizkalnē, Līčos, Prīkuļos un Pelēčos). Tāpat četri konteineri stiklam pieejami privātmāju rajonos Preiļos. Atšķirībā no sadzīves atkritumiem paredzētajiem konteineriem, kas daudzdzīvokļu mikrorajonos ir paredzēti tikai šo māju iemītniekiem, šķiroto atkritumu konteinerus (dzeltenā un zaļā krāsā) var izmantot arī individuālo māju un lauku iedzīvotāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)