Banner 980x90

Preiļos notiks otrais Jāzepa Pīgožņa vārdā nosauktais mākslas plenērs

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
No pirmdienas, 12.septembra līdz piektdienai, 16.septembrim Preiļos notiks otrais Jāzepa Pīgožņa vārdā nosauktais mākslas plenērs.

Plenērā piedalīsies Jāzepa Pīgožņa balvas "Par labāko Latvijas ainavu glezniecībā 2016" nominantes Silva Linarte, Vēsma Ušpele un Alise Mediņa, kā arī Rīgas pašvaldības simpātiju balvas ieguvējs Jānis Streičs un Preiļu novada pašvaldības simpātiju balvas ieguvējs Uldis Zuters.

Dalību plenērā apstiprinājusi vēl virkne mākslinieku, tostarp, Jānis Plivda, Voldemārs Kokorevičs, Aivis Pīzelis, Ligita Caune, Nugzars Paksadze, Jānis Anmanis, Ilze Griezāne, Dārta Hapanioneka, Juris Ģērmanis, kā arī fotogrāfs Ojārs Jansons.

Pēc Streiča ierosinājuma šogad plenērā ieviests jauninājums - vienu dienu katrs plenēra dalībnieks pavadīs, gleznojot kopā ar Preiļu novada jaunajiem talantiem - Preiļu novada mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļas audzēkņiem.

Mākslinieks un Latvijas bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas Jāņa Anmaņa jauno talantu atbalsta fonda vadītājs Jānis Anmanis piedāvās divas meistarklases gleznošanā un grafikā.

Plenēra noslēgums un Jāzepa Pīgožņa balvas "Par labāko Latvijas ainavu glezniecībā 2016" pasniegšanas ceremonija notiks 17.septembrī plkst.14 Preiļu Kultūras namā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)