Banner 980x90

Par Preiļu novada Goda pilsoni kļūs deju kopas vadītāja Gaida Ivanova

Jelgava, 26.okt., LETA. Par godu valsts svētkiem novembrī apbalvojums "Preiļu novada Goda pilsonis" tiks piešķirts deju kopas "Gaida" vadītājai Gaidai Ivanovai, šonedēļ lēma novada dome.

Domes sēdē izskatīts jautājums par apbalvojumu piešķiršanu Preilu novada iedzīvotājiem. Izskatot iesniegtos priekšlikumus, deputāti nolēma apbalvot vairākus Preiļu novada iedzīvotājus, uzņēmumu vadītājus un uzņēmumu pārstāvjus, kuri ir devuši ieguldījumu Preiļu novada attīstībā.

Preiļu novada Kultūras centra un Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas deju kopas "Gaida" ilggadējai vadītājai, deju pedagoģei un horeogrāfei, Preiļu 1.pamatskolas skolotājai Ivanovai par ilggadēju un paliekošu ieguldījumu tautas dejas tradīciju saglabāšanā, latviešu tautas kultūras vērtību popularizēšanā, jaunās paaudzes estētiskajā un pilsoniskajā audzināšanā nolemts piešķirt Goda pilsoņa apbalvojumu.

Savukārt ar Goda zīmi "Par nopelniem Preiļu novada attīstībā" tiks apbalvotas piecas personas, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle. Apbalvojumu saņems ilggadējā Pelēču pamatskolas direktore un vēstures skolotāja Anna Karčevska, ilggadējais izglītības darbinieks un pedagogs Jānis Lozda, sabiedriskā darbiniece, politiski represētā Dzidra Preise, Preiļu politiski represēto biedrības "Likteņa ceļš" vadītāja, biedrību "Nīdermuižas draudze" un "Veiksmes biķeris" valdes locekle Natālija Rubīne un SIA "VS Teks" valdes loceklis Valdis Skujiņš.

Vēl 17 iedzīvotājus un nodibinājumu "Viduslatgales pārnovadu fonds" jubilejas gadā deputāti nolēma apbalvot ar Preiļu novada domes Atzinības rakstu, tiks pasniegta arī viena pašvaldības Pateicība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)