Banner 980x90

Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža

Māszinības – studiju programma – paredzēta māsas kvalifikācijas iegūšanai. Māsa ir ārstniecības persona, kura ieguvusi māsu profesionālo izglītību.

Māszinības

Māszinības – studiju programma – paredzēta māsas kvalifikācijas iegūšanai. Māsa ir ārstniecības persona, kura ieguvusi māsu profesionālo izglītību. Māsa veic veselības aprūpi, piedalās ārstniecībā, palīdzot ģimenei, sabiedrībai un indivīdam novērst slimības cēloņus, uzturēt un atgūt veselību, cienot viņa savdabības, atvieglot ciešanas, veic darbus ekstremālās situācijās.

Studējot māszinības, iespējams iegūt tādas profesionālās kompetences kā komunikācijas spējas, prasmes un zināšanas, kuras nodrošina pacienta veselības aprūpi, nodrošina pacienta pamatvajadzības, spēj risināt ar veselību saistītās problēmas, ievērojot ētisko darbību savā darbā. Māsa ir atbildīga par veselības saglabāšanu, veicināšanu, rehabilitāciju, ārstēšanas norisi, aprūpes veikšanu, kā arī pacienta un piederīgo izglītošanu un savas profesijas attīstību. Māszinības balstās uz zināšanām, prasmju attīstīšanu, atbildības un attieksmes veidošanos.

Māszinības apguvušajiem absolventiem ir iespējas turpināt izglītību Latvijas Universitātes medicīnas fakultātē veselības zinātņu bakalaura māszinību studiju programmā, pamatojoties uz kredītpunktu pārnesi.
Māszinību studiju programmas absolventus gaida darbā slimnīcās, rehabilitācijas centros, privātpraksēs un citās ārstniecības iestādēs.

Lasiet vairāk: http://www.psk.lu.lv/studiju-iespejas/studiju-programmas/maszinibas

Ārsta palīgs

Ārsta palīgs ir ārstniecības persona, kura sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību slimajiem dzīvībai bīstamā, kritiskā stāvoklī pirmsstacionāra etapā un stacionāru uzņemšanas nodaļās, veicot diagnostiku, ārstēšanu, kā arī darbojas primārajā veselības aprūpē.

Ārsta palīgs ir atbildīgs par veselības saglabāšanu, veicināšanu, rehabilitāciju, diagnostiku, ārstēšanas norisi, kā arī pacienta un piederīgo izglītošanu un savas profesijas attīstību.

Ārsta palīgs ir ar tādām profesionālajām kompetencēm kā komunikācijas spējas, prasmes un zināšanas, kuras nodrošina pacientu veselības aprūpi un diagnostiku, nodrošina pacienta pamatvajadzības, spēj risināt ar veselību saistītās problēmas, ievērojot ētisko darbību savā darbā.

Ārsta palīgs var strādāt medicīnas katastrofu centros, neatliekamajā palīdzībā, privātpraksēs un citās ārstniecības iestādēs.

Lasiet vairāk: http://www.psk.lu.lv/studiju-iespejas/studiju-programmas/arstnieciba-arsta-paligs

Biomedicīnas laborants

Biomedicīnas laborants ir ārstniecības persona, kura organizē un sagatavo darba vietu izmeklējumu veikšanai, informē pacientu vai pacienta aprūpes personālu, kā noņemt vai sagatavoties izmeklējamā materiāla noņemšanai; ja nepieciešams noņem, pieņem un izvērtē šo materiālu. Biomedicīnas laborants laboratorijā piedalās visu izmeklējamo materiālu izmeklēšanā savas kompetences robežās, izvērtē un dokumentē iegūtos testēšanas rezultātus.

Biomedicīnas laborants ir aktuāla un nozīmīga ārstniecības specialitāte, jo bez laboratorisko izmeklējumu palīdzības ārsts nevar pacientam uzstādīt precīzu diagnozi.

Biomedicīnas laborants – studiju programma – tiek praktiski realizēta koledžas laboratorijās un kabinetos, kā arī prakšu bāzēs klīnikas apstākļos. Koledžai ir noslēgti sadarbības līgumi ar valsts vadošajām slimnīcām, par viņu laboratoriju izmantošanu kvalifikācijas prakses laikā. Galvenās prakšu bāzes ir P.Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, Rīgas pilsētas 1. slimnīcas, Bulduru slimnīcas un slimnīcas "Gaiļezers" klīniskās, hematoloģiskās, bioķīmiskās, bakterioloģiskās un histoloģiskās laboratorijās.

Lasiet vairāk: http://www.psk.lu.lv/studiju-iespejas/studiju-programmas/biomedicinas-laborants

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)