Banner 980x90

Dūklavs apmeklēs "Preiļu siera" ražotni

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA

Lai klātienē iepazītos ar piena pārstrādi Latgalē, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) trešdien, 9.decembrī darba vizītē apmeklēs uzņēmumu AS "Preiļu siers".

Vizītes laikā zemkopības ministrs tiksies ar uzņēmuma vadību un pārrunās tendences un attīstības iespējas piena produktu ražošanā un eksportā pēc Krievijas ekonomisko sankciju ieviešanas.

"Preiļu siers"" ir viens no Latvijas piena pārstrādes uzņēmumiem, kas turpina veiksmīgu attīstību arī pēc Krievijas embargo noteikšanas un sekmīgi investējis Eiropas Savienības atbalsta finansējumu, šogad izbūvējot jaunu katlumāju.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju, uzņēmums pērn strādāja ar 50,65 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 48,26 miljoniem pirms gada, savukārt peļņa bija 1,76 miljoni salīdzinājumā ar 1,95 miljoniem 2013.gadā.

AS "Preiļu siers" tika izveidota 1994.gadā uz 1972.gadā dibinātā valsts uzņēmuma "Preiļu siera rūpnīca" bāzes. "Preiļu siers" ražo dažādus cietos sierus, no kuriem populārākais ir Čedaras siers, kā arī industriālo sieru un vājpiena pulveri. Uzņēmumam ir 659 akcionāri, lielākā daļa no viņiem - zemnieki, kas vienlaikus ir piena piegādātāji. Uzņēmums ir viens no lielākajiem darba devējiem Latgalē, nodrošinot aptuveni 280 darbvietas. "Preiļu siera" ilggadējais valdes priekšsēdētājs ir Jāzeps Šņepsts.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)