Banner 980x90

Aglonas svētku norisei nākamgad no valsts budžeta piešķir 161 909 eiro

Rīga, 4.sept., LETA. Valdība šodien atbalstīja 161 909 eiro piešķiršanas Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku rīkošanai Aglonā 2019.gadā.

Tieslietu ministrijas (TM) izstrādātajā rīkojumā projektā skaidrots, ka no šīs summas Iekšlietu ministrijai plānots novirzīt līdzekļus 53 557 eiro apmērā. No tiem 45 382 eiro nepieciešami ceļu satiksmes organizēšanai, personu un sabiedrības drošības garantēšanai un apsardzes veikšanai - atlīdzības samaksai 144 Valsts policijas darbiniekiem par dienesta pienākumu izpildi virs noteiktā laika un par darbu nakts laikā, kā arī degvielas iegādei 1009 litru apmērā 48 auto ekipāžām.

Atlikušie 8175 eiro no Iekšlietu ministrijai piešķiramās summas nepieciešami Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam atlīdzības samaksai par dienesta pienākumu izpildi virs noteiktā laika un par darbu nakts laikā, kā arī degvielas iegādei 70 litru apmērā un komandējuma izmaksu segšanai četriem darbiniekiem četrām dienām.

Veselības ministrijai svētku nodrošināšanai ir nepieciešami 46 796 eiro, tostarp neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai un koordinēšanai, kā arī dzeramā ūdens mikrobioloģiskajai un ķīmiskajai izmeklēšanai.

Savukārt Zemkopības ministrijai nepieciešami līdzekļi 1428 eiro apmērā, tostarp pārtikas uzņēmumu, kas nodrošina produktu mazumtirdzniecību un sabiedrisko ēdināšanu, uzraudzībai un kontrolei.

TM paredzēts novirzīt 55 505 eiro, tostarp, lai nodrošinātu atkritumu konteineru nomu, sabiedriskās tualetes un nepārtrauktu elektroapgādi. Tāpat 6715 eiro paredzēti, lai nodrošinātu video translācijas, bet 14 115 eiro, lai nodrošinātu apskaņošanas pakalpojumus.

Rīkojuma projektā arī lūgts noteikt Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus par valsts nozīmes pasākumu.

Jau vēstīts, ka valdība 3.jūnijā atbalstīja 806 202 eiro piešķiršanu TM, lai tā varētu nodrošināt šogad septembrī gaidāmo pāvesta Franciska vizīti. Tāpat valdība otrdien atbalstīja papildu 145 710 eiro piešķiršanu, lai varētu nodrošināt Pāvesta Franciska vizītes atspoguļošanu sabiedriskajos medijos.

Liela daļa no lūgtajiem līdzekļiem paredzēta rekonstrukcijas darbiem Aglonas bazilikā, bet līdzekļi arī nepieciešami vispārējās drošības un kārtības nodrošināšanai, pasākuma translācijai televīzijā, preses centriem, pāvesta podesta izbūvei un citiem mērķiem.

Rekonstrukcijas darbiem Aglonas bazilikā un tās teritorijā lūgts piešķirt 364 845 eiro. No tiem 132 720 eiro nepieciešami bazilikas torņu fasādes apdares darbiem, par 127 000 eiro plānots labiekārtot bazilikas teritoriju un atjaunot ietves, par 72 657 eiro - atjaunot ieejas mezglu un terasi, par 25 388 eiro - iegādāties gaismas ķermeņus, bet 7080 eiro tiek prasīti ārējā Altāra fasādes apdares darbiem. Līdzekļus paredzēts piešķirt Kultūras ministrijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)