Banner 980x90

10 noderīgi Dr. Lensor padomi kontaktlēcu lietotājiem

Visbiežāk komplikācijas un diskomforts kontaktlēcu lietotājiem rodas tieši lēcu nepareizas lietošanas un kopšanas dēļ. Alerģiskas reakcijas un citas problēmas, kas saistītas ar acu saderību ar lēcām, ir novērojamas salīdzinoši reti. Tāpēc nekad nav par daudz atkārtot it kā zināmos, bet tomēr bieži vien praksē neievērotos nosacījumus, kuri aktuāli tiem, kuri redzes korekcijai izvēlējušies tieši kontaktlēcas.

Ar desmit būtiskiem un noderīgiem padomiem dalās "Dr. Lensor" pieredzējušie speciālisti. "Dr. Lensor" ir viena no vadošajām kontaktlēcu tirdzniecības platformām internetā, kas sadarbojas ar uzticamākajiem lēcu ražotājiem, optikas saloniem visā Latvijā, kā arī nodrošina iespēju pieteikties uz vizīti pie optometrista, lai droši varētu uzsākt kontaktlēcu lietošanu.

• Izvēlēties lēcas, konsultējoties ar redzes speciālistu
Ja redzes korekcijai plāno izvēlēties kontaktlēcas, tad pareizi sākt ar vizīti pie uzticama redzes speciālista, kurš veiks gan redzes pārbaudi, gan ieteiks tieši jums un jūsu dzīvesveidam piemērotāko lēcu veidu. Lēcas ir pieejamas ne tikai dažādu redzes problēmu koriģēšanai, gan arī ar atšķirīgu lietošanas laiku un režīmu, piemēram, vienas dienas, divu nedēļu vai mēneša kontaktlēcas.

• Kontaktlēcas pirkt tikai no uzticamiem pārdevējiem
Lai būtu pārliecība par kontaktlēcu kvalitāti, vienmēr tās ir jāpērk tikai no uzticamiem pārdevējiem, izvēloties zināmu ražotāju produkciju. Kontaktlēcas ir medicīnas preces, tāpēc tas nav prāta darbs pirkt lielveikalos un apšaubāmās vietnēs, kas sola aizdomīgi izdevīgas cenas.

• Lēcu iegādē stingri jāvadās pēc receptē norādītās informācijas
Ļoti būtiski ir iegādāties pareizās lēcas – tieši tādas, kādas ārsts ir izrakstījis. Lai to izdarītu, jāvadās pēc tiem parametriem, kas norādīti lēcu receptē. Īpaši uzmanīgiem jābūt, veicot pasūtījumu internetā, ievadītie parametri jāpārbauda divas reizes, lai būtu pārliecība, ka tiks piegādātas tieši jums piemērotas kontaktlēcas. 

• Nedrīkst pārsniegt lēcu lietošanas termiņu
Ražotājs katram lēcu veidam ir noteicis to lietošanas termiņu – gan diennakts ietvaros, gan kalendāro dienu ziņā. Vienmēr jāievēro šie norādījumi. Vienas dienas lēcas paredzētas tikai un vienīgi vienai dienai. Divu nedēļu lēcas nedrīkst nēsāt ilgāk par 14 dienām, bet mēneša lēcas jānomaina pret jaunu pāri tieši pēc 30 dienām. Neievērojot šīs norādes, acu veselība tiek pakļauta daudziem riskiem.

• Ļoti rūpīgi jāseko roku higiēnai
Aiztiekot kontaktlēcas, vienmēr maksimāli jāparūpējas par apkārtējās vides higiēnu. Jāizvēlas tīra un ērta vieta, kur ir iespēja nomazgāt rokas. Rokas jāmazgā rūpīgi, lai uz lēcām nenonāktu netīrumi un baktērijas. Pēc mazgāšanas rokas jānosusina tā, lai nepaliktu dvieļa daļiņas uz tām. Kā arī nedrīkst izmantot losjonu vai krēmu.

• Lēcu kopšanai jāizmanto tikai specializēti līdzekļi
Kontaktlēcas ir rūpīgi jākopj, bet tas jādara tikai ar speciāliem un piemērotiem līdzekļiem, kas jāiegādājas, konsultējoties ar speciālistu, lai izvēlētos piemērotāko. Lēcu šķīdums ir jāizmanto gan lēcu tīrīšanai, gan jāpilda lēcu konteinerā, kurā lēcas tiek uzglabātas.

• Kontaktlēcas nav paredzētas saskarei ar ūdeni
Daudzi lēcu lietotāji nezina, ka nedrīkst tīrīt kontaktlēcas ar ūdeni. Lēcas nav paredzētas saskarei ar ūdeni, tāpēc tās nedrīkst mazgāt ar ūdeni, nedrīkst lietot vietās, kur tās nonāk saskarē ar ūdeni – baseinā, dušā, vannā utt.

• Jaunu lēcu iegāde jāplāno laikus
Lietojot lēcas, vienmēr jādomā dažus soļus uz priekšu un jāzina, kad jāiegādājas jaunas kontaktlēcas. Lai nepārsniegtu lēcu izmantošanas termiņu, labāk lēcas iegādāties savlaicīgi vai arī jāpērk vairāki pāri ilgākam laikam. Noderīgs var būt, piemēram, "Dr. Lensor" kontaktlēcu abonements.

• Lēcas jāieliek pirms kosmētikas uzklāšanas
Sievietēm, kuras izmanto redzes korekcijai kontaktlēcas, jāatceras, ka tās jāieliek pirms kosmētikas uzklāšanas un jāizņem pirms kosmētikas noņemšanas. Vislabāk izvēlēties saudzīgu kosmētiku, kas paredzēta jutīgai ādai un acīm. Vēl labāk, ja izvēlas speciālu tušu, kas paredzēta kontaktlēcu lietotājiem.

• Ik pa laikam jādod acīm atpūta no lēcām
Pat tad, ja lēcas tiek lietotas atbilstoši visiem drošības un higiēnas nosacījumiem, jāsaprot, ka tā acīm vienalga ir palielināta slodze, tāpēc ir labi ik pa laikam dot tām atpūtu no lēcām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)