Banner 980x90

Zobu balināšana ar lāzeru – būtiskākais par šo procedūru

Ja neapmierina savu zobu krāsa, ja zobi kādu faktoru ietekmē kļuvuši dzeltenīgi vai pelēcīgi, viens no ātriem un efektīviem risinājumiem ir zobu balināšana. To iespējams veikt ar dažādām metodēm – ar balinošām pastām, ar speciāliem balinošiem līdzekļiem, ko lieto mājas apstākļos, ar speciāliem līdzekļiem zobārsta kabinetā un arī ar lāzeru. Šoreiz nedaudz vairāk tieši par pēdējo metodi – zobu balināšanu ar lāzeru.

Zobu balināšana ar lāzeru ir viena no modernākajām metodēm
Šobrīd zobu balināšanu ar lāzeru var uzskatīt par vienu no jaunākajām un modernākajām metodēm, kuras popularitāte arvien pieaug. Iemesls tam ir gan metodes augstā efektivitāte, gan tas, ka balināšana notiek ātri, kā arī tā ir saudzīga. Tāpat speciālisti norāda, ka, ja pēc procedūras ievēro visus nosacījumus, tad balināšanā iegūtais efekts saglabājas ilgstoši – pat līdz diviem gadiem.

Ātrs un efektīvs rezultāts
Procedūras ātrums un efektivitāte – tie ir galvenie faktori, ko mūsdienu zobārstniecības pacients novērtē, kāpēc arī izvēlas šo procedūru. Reti kuram ir vēlme, laiks un pacietība veikt ilgstošu zobu balināšanu mājās, kas prasa disciplīnu un plānošanu. Rezultātu vēlas ātri un uzreiz ļoti labu. Zobu balināšana ar lāzeru to sniedz.

Procedūras laikā uz zobiem tiek uzklāts balinošais gels, ko pēc tam izgaismo ar lāzeru. Tas tiek atkārtots vairākas reizes pēc kārtas. Kopumā tas var aizņemt aptuveni stundu. Pēc tam jau uzreiz var pamanīt sasniegto efektu, kas var būt pat līdz 10 toņiem baltāki zobi. Tomēr jāatceras, ka iegūto rezultātu un tā noturību ietekmē daudzi faktori, piemēram, tas, kāda ir dabiskā zobu krāsa, emaljas biezums. Iegūto efektu var saglabāt pat divus gadus, ja ievēro dažus nosacījumus:
• efekta uzturēšanai mājās izmanto balinošu zobu pastu;
• periodiski izmanto mājās zobu balinošās kapes;
• izvairās no pigmentētas pārtikas un dzērieniem.

Kas jāievēro, lai varētu veikt balināšanu ar lāzeru
Zobu balināšanu ar lāzeru drīkst veikt tikai tad, ja ir sasniegts vismaz 18 gadu vecums, kad zobi ir nobrieduši, tajos notikuši visi vajadzīgie mineralizācijas procesi. Tāpat jāpārliecinās, ka mutes dobums ir vesels, tāpēc pirms tam jādodas pie higiēnista un zobārsta, vajadzības gadījumā jāveic labošana. Ja ir tumšas plombas, tad labāk tās nomainīt, jo pēc balināšanas var būt krāsu atšķirība.

Kādos gadījumos balināšana ar lāzeru nav ieteicama
Zobu balināšana ar lāzeru nav piemērota visiem pacientiem. Speciālisti norāda, ka balināšanu nedrīkst veikt nepilngadīgie, kā jau tika minēts. Tāpat procedūra nav piemērota grūtniecēm. Un arī tiem, kuriem jau ir ļoti jutīgi zobi, jo pēc procedūras jutīgums vēl pastiprinās.

Jutīgums pēc procedūras ir īslaicīgs
Pacienti bieži vien bažījas, ka pēc balināšanas ar lāzeru zobi jutīgi paliks visu mūžu. Nē, jutīgums ir tikai neilgu laiku. Lai to mazinātu un saudzētu zobus, pēc procedūras speciālists uzklāj uz zobiem gelu, ka stiprina emalju un mazina jutīgumu, tas pāriet dažu nedēļu laikā. Tikmēr var izmanto zobu pastu jutīgiem zobiem un citus stiprinošus līdzekļus.

Kur veikt zobu balināšanu ar lāzeru
Šādai procedūrai vienmēr labāk izvēlēties uzticamu zobārstniecību, kur strādā pieredzējuši speciālisti un izmanto efektīvus, bet saudzējošus līdzekļus. Viena no klientu novērtētām iestādēm ir "Dr. Apines zobārstniecības klīnika". Tur zobu balināšanai ar lāzeru izmanto efektīvo Doctor Smile metodi. Uzzināt par to vairāk un pieteikties konsultācijai varat: https://www.apinesklinika.lv/pakalpojumi/zobu-balinasana/.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)