Banner 980x90

Zemnieku saimniecības "Kalmes" īpašnieks plāno palielināt liellopu ganāmpulku

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Vārkavas novada Rožkalnu pagasta zemnieku saimniecības (ZS) "Kalmes" īpašnieks plāno palielināt īpašumu, papildus iegādājoties lauksaimniecībā izmantojamu zemi, kā arī palielināt liellopu ganāmpulku, liecina informācija saimniecības vadības ziņojumā par 2015.gadu.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, ZS "Kalmes" pamatdarbības veids ir lauksaimnieciskās produkcijas ražošana - piena un gaļas lopkopība. Tajā saimnieko ar bioloģiskām metodēm.

Lai nodrošinātu produktīvu saimnieciskās darbības attīstību, iegādāta tehnika - pļaujmašīna, arkls, iekrāvēja dakšas, ruļļu ietinējs, divi traktori "Fendt", disku kultivators, grābeklis-vālotājs, tāpat arī iegādātas lauku barotavas, liellopu dzirdnes, piena dzesētājs, sējmašīna, zemnieku saimniecība savā īpašumā iegādājās jaunas zemes platības, iegādāta rituļu prese, šķidrmēslu muca un ietilpīgāks piena dzesētājs, kā arī uzcelta jauna kūts ar 70 vietām, iegādāts jaudīgāks traktors "Massey Ferguson" un pļaujmašīna, jo, palielinoties apstrādājamajām platībām, vecā tehnika ātri nolietojas. Papildus nopirktas arī dzirdnes, traktoram - atsvaru bloks, liellopiem - lauku barotavas, graudu dzirnavas, kas, saimniecībai attīstoties, ļoti nepieciešamas. Iepriekšējā pārskata gadā uzbūvēta un nodota ekspluatācijā kūtsmēslu krātuve.

2015.gadā, realizējot projektu, iegādāta jauna šķidrmēslu muca, ārdītājs "Pottinger HIT", arkls "Pottinger Servo 45 Plus". Papildus iegādāta lauksaimniecības zeme.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pērn par 21% sarucis ZS apgrozījums, sasniedzot 102 621 eiro. Par aptuveni desmit reizēm samazinājusies arī ZS "Kalmes" pelņa - ja 2014.gadā tā bijusi 44 752 eiro, pērn vien 4689 eiro, ko, kā minēts saimniecības vadības ziņojumā, paredzēts izlietot investīcijām un saimniecības attīstībai. ZS "Kalmes" nemainīgi nodarbina divus cilvēkus.

ZS "Kalmes" reģistrēta 1995.gadā. Tās īpašnieks ir Jānis Lazdāns.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)