Banner 980x90

Tuvojas Preiļu novada svētki

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
No piektdienas, 19.augusta līdz svētdienai, 21.augustam Preiļi aicina svinēt novada svētkus, gūt pozitīvas emocijas un trīs dienu garumā baudīt krāšņas vasaras izjūtas pasākumos dažādām gaumēm, pilsētas informācijas portāls Preili24.lv uzzināja Preiļu novada pašvaldībā.

Svētku ietvaros norisināsies 2.starptautiskais Leļļu festivāls "Leļļu vasara Preiļos". Uzaicinājumam piedalīties festivālā šogad atsaukušies 32 mākslinieki no 10 valstīm. Starp viņiem starptautiski atzīti autorleļļu autori no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas, Vācijas, Izraēlas, Nīderlandes, Itālijas un Ukrainas.

Festivāla ietvaros triju dienu garumā Preiļu kultūras namā notiks autorleļļu izstāde, Preiļu Mūzikas un mākslas skolas telpās darbosies meistarklases bērniem, bet festivāla  noslēguma dienā izlozē noteiksim tos apmeklētājus, kuri būs iegādājušies laimīgās izlozes biļetes un iegūs leļļu meistaru darbus.   

19.augustā pasākuma programma sāksies ar Grāmatu svētkiem, darbosies Valsts robežsardzes koledžas informatīvā telts, literāro lasījumu brīvais mikrofons. Dienas otrajā pusē būs skatāmi Ielu deju paraugdemonstrējumi, norisināsies radošās darbnīcas bērniem, Preiļu parka estrādē notiks kārtējais Latvijas spēkavīru čempionāta posms, bet vakarā - Jauniešu vakars disko ritmos ar mūzikas grupām "Makree", "Dvīnes", "Bandmaster", "Olas". 

Sestdien, 20.augustā, Raiņa bulvārī pirkt un pārdot gribētājus gaidām Tirgus ielā. Visas dienas laikā būs koncerti dažādām paaudzēm – uzstāsies Preiļu novada tautas mākslas kolektīvi, postfolkloras grupas "Rikši", ģimenes ar bērniem priecēs muzikāli teatrāla izrāde "Svētki Brīnumskapī", pārējiem - mūzikas grupas "Dricānu Dominante" koncerts.

Būs arī dažādas aktivitātes un informatīvi pasākumi - NVA Preiļu filiāles un Preiļu Galvenās bibliotēkas konsultatīvās teltis, Latgales tradicionālo ēdienu meistarklases un degustācija. Sestdien agri no rīta uz sacensībām pulcēsies makšķernieki, vēlāk pilsētas pludmalē norisināsies pludmales volejbola un futbola turnīri, Labdarības bumbu rallijs. Ikvienu aicinām piedalīties krāšņā Svētku gājienā, lai pēc tam Preiļu parka estrādē piedalītos konkursa "Sakoptākais īpašums Preiļu novadā" uzvarētāju apbalvošanā, gūtu emocionālu baudījumu Intara Busuļa un Abonementu orķestra koncertā un kopā ar mūzikas grupu "Galaktika" dejotu Zaļumballē.

Svētdien, svētku trešajā dienā, no paša rīta notiks svinīgs dievkalpojums Preiļu Vecticībnieku baznīcā, vēlāk – svētku dievkalpojums un Preiļu novada Skolotāju kora "Latgale" koncerts Preiļu Romas katoļu draudzes baznīcā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)