Banner 980x90

Seno spēkratu kolekcija Silajāņos

No Preiļiem jādodas līdz Riebiņiem (7 km), tur jāraugās pēc norādes Silajāņi (tas arī būs pieminētais zemes ceļš). Silajāņos, pārbraucot Feimankas upi, jāvēro, kur no ceļa labajā pusē redzami veci autobusi un garāžas. Ja laiks ir sauss, var droši griezt iekšā; ja lietavas, tad labāk savu auto atstāt ceļa malā un līdz garāžām aiziet kājām.

Kolekcija saimniekiem, brāļiem Viktoram un Oļegam Boļšakoviem ir tīra entuziasma un intereses darbs nu jau 20 gadu garumā. Tikpat kā visas vecās automašīnas atjaunotas tā, ka ar tām var doties nelielā izbraucienā. Ko redzēt, tiešām ir daudz. Jaunākā paaudze par šādiem autiņiem, iespējams, nebūs pat dzirdējusi, kur nu vēl redzējusi un aptaustījusi. Nostaļģiskas atmiņas pārņem arī, aplūkojot pirmos televizorus, radio aparātus, rakstāmmašīnas un vēl 100 citu lietu, kas raksturo noteiktu laikmetu mūsu vēsturē. Dažs labs priekšmets ir gluži "jauns": neizpakots un ne reizi nelietots. Starp tiem ir arī armijas rācija pilnā aprīkojumā – kaut ņem laukā no kastes un esi pirmais, kas to lieto! Viktoram un Oļegam par katru automašīnu, motociklu, sadzīves priekšmetu, protams, ir savs stāsts. Mēs varam nezināt vai neatcerēties, kam kāds priekšmets bijis domāts, bet saimnieki visu zina un ne reizi vien pārsteigs. Ja jums ir laiks un interese, noteikti vērts aizbraukt, apskatīties, paklausīties. Ir iespēja nakšņot labiekārtotos autobusos, makšķerēt dīķī. 

Adrese: Kalna iela, Silajāņi, Riebiņu novads, LV-5330
Tālrunis: +371 27792924, +371 29638438
Mājaslapa: www.visitpreili.lv
E-pasts: bolsakovsviktors@inbox.lv
GPS koordinātes: 56.3351395, 26.9491226

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)