Banner 980x90

Rehabilitācijas nolūkos Preiļos augustā viesosies 18 bērni no Ukrainas

Rīga, 3.jūl., LETA. No 12.augusta gandrīz nedēļu Preiļos viesos 18 bērni no Ukrainas, kas pilsētā saņems rehabilitācijas pakalpojumus, aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldības mājaslapas satura redaktore Jolanta Upeniece.

Lēmums par Ukrainas bērnu uzņemšanu pieņemts, ņemot vērā 13.Saeimas deputāta, sadarbības grupas ar Ukrainas parlamentu vadītāja Alda Adamoviča (JV) un Ukrainas vēstniecības ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Oleksandra Miščenko vēstules.

Novada domes deputātiem Adamovičs skaidrojis, ka iniciatīva radusies pirms trim gadiem, pamatojoties uz Ukrainas parlamenta deputātu aicinājumu Latvijas pašvaldībām, kurām ir noslēgti sadarbības līgumi ar Ukrainas pilsētām, iespēju robežās palīdzēt ukraiņu bērniem atgūties no piedzīvotā. Vasaras nometnes paredzētas bērniem no ģimenēm, kurās karadarbības rezultāta ir zaudēts viens vai pat abi vecāki.

Iepriekšējos gados šādas vasaras nometnes Latvijā jau ir realizējušas Jūrmalas, Smiltenes, Ogres, Pāvilostas un citas pašvaldības. Šogad aicinājums ir izsūtīts kopumā desmit Latvijas pašvaldībām.

Adamovičs informējis, ka ir sāktas sarunas ar Ārlietu ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, lai nākamajos gados šo palīdzību nodrošinātu par valsts līdzekļiem.

Domes sēdē deputāti vienbalsīgi lēmuši atbalstīt Ukrainas bērnu uzņemšanu skolēnu vasaras brīvdienās Preiļu novadā. Pašvaldība organizēs bērnu uzņemšanu, izmitināšanu, ēdināšanu, ekskursijas un dažādas citas aktivitātes, nepieciešamības gadījumā arī psihologa konsultācijas.

"Pašvaldība plāno sarūpēt ciemiņiem interesantu atpūtas un izglītojošu programmu - bērni iepazīsies ar Preiļiem, pilsētas tūrisma objektiem un iestādēm, dosies ekskursijā pa Latgali, viesosies Rīgā un Jūrmalā, iepazīstot Latvijas dabu. Cerēsim, ka pašvaldības labās gribas žests palīdzēs Ukraiņu bērniem kaut uz laiku aizmirst pārdzīvoto un mājup atgriezties ar jaunām zināšanām un drošības sajūtu," pauda Upeniece.

2550 eiro ukraiņu bērnu uzņemšanai deputāti lēmuši novirzīt no novada budžeta sadaļas "Atbalsts sociālajai aizsardzībai".

Upeniece atgādināja, ka 2016.gadā starp Preiļu novada domi un Ukrainas Ņižinas pilsētas pašvaldību noslēgts nodomu protokols ar mērķi veicināt savstarpēju sadarbību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)