Banner 980x90

Preiļu novads sadarbosies ar Ņižinu Ukrainā

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Ukrainas Čerņigovas apgabala delegācijas darba vizītes gaitā Preiļu novadā parakstīts nodomu protokols par sadarbību starp Preiļu novadu un Ņižinas pilsētu, aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Sadarbības dokumentu parakstījusi Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda (LSDSP) un Čerņigovas apgabala Ņižinas pilsētas padomes sekretārs Valerijs Salogubs.

Viesojoties Preiļu novadā, Čerņigovas apgabala delegācijas pārstāvji tikās ar pašvaldības vadību, domes deputātiem un speciālistiem, interesējās par administratīvi teritoriālās reformas rezultātā izveidoto pašvaldības struktūru, budžeta līdzekļu izmantošanu un finansējuma piesaisti no Eiropas Savienības fondiem.

Dienas pirmajā pusē Ukrainas pārstāvji iepazinās ar vienu no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem valstī un lielāko siera eksportētāju Latvijā - AS "Preiļu siers". SIA "Preiļu saimnieks" valdes priekšsēdis Jānis Mūrnieks Ukrainas delegāciju iepazīstināja ar izveidoto Atkritumu šķirošanas laukumu un siltumapgādi Preiļu pilsētā. Ciemiņi apmeklēja arī Liepu ielas katlumāju, kura darbojas koģenerācijas režīmā.

Otrajā pusē Ukrainas pašvaldību vadītāji iepazinās ar Pelēču pagasta pārvaldes darbu, bet abi delegācijā pārstāvētie medicīnas iestāžu pārstāvji pabija Preiļu slimnīcā. Ieskatu pašvaldības izglītības iestāžu darbā Ukrainas delegācija guva, apmeklējot Preiļu 1.pamatskolu un Preiļu Valsts ģimnāziju. Ciemiņus interesēja Latvijas izglītības sistēma un skolēnu iesaistīšanās interešu izglītības programmās.

Vizītes noslēgumā Ukrainas kolēģi apskatīja Leļļu galeriju, par kuru jau bija dzirdējuši, un klātienē pārliecinājās par mākslinieces Jeļenas Mihailovas veikumu un milzīgajām radošajām spējām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)