Banner 980x90

Preiļu novadā par 6627 eiro atjaunos Moskvinas vecticībnieku lūgšanu nama fasādi

www.preili.lv
www.preili.lv
Preiļu novada dome nolēmusi atbalstīt projektu, kas paredz vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļa - Moskvinas vecticībnieku lūgšanu nama - fasādes sienu atjaunošanu, aģentūru LETA informēja Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore Ilona Vilcāne.

Projekts jau ir guvis finansiālu atbalstu Rietumu bankas fonda rīkotajā projektu konkursā "Latvijas sakrālais mantojums", tāpēc, izskatot Moskvinas vecticībnieku draudzes iesniegumu, dome nolēmusi piešķirt projektam 994 eiro līdzfinansējumu jeb 15% no projekta kopējās summas, kas ir 6627 eiro. Tā kā projekta nepieciešams līdzfinansējums ir 30%, atlikušos 15% apņēmusies nodrošināt Moskvinas draudze.

Arhīva dokumenti liecina, ka neogotikas stilā celtā koka baznīca ir uzbūvēta 1873.gadā. Pamatojot fasādes atjaunošanas nepieciešamību, projekta pieteicēji norāda, ka pēdējos 20 gadus ēkas fasādei nav veikti nekādi remontdarbi un šobrīd vērojama plaisāšana, koka dēļu bojāšanās, savukārt vecā krāsa nespēj vairs aizsargāt baznīcas fasādes sienas no laika apstākļu negatīvās ietekmes.

Projekta īstenošanas rezultātā tiks būtiski uzlabots lūgšanu nama vizuālais izskats un novērsta tālāka fasādes bojāšanās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)