Banner 980x90

Preiļos sākas novada svētki un 2.starptautiskais leļļu festivāls

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Preiļos sākas un līdz 21.augustam norisināsies novada svētki un 2.starptautiskais leļļu festivāls "Leļļu vasara Preiļos", aģentūru LETA informēja Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Uzaicinājumam piedalīties leļļu festivālā šogad atsaukušies 32 mākslinieki no desmit valstīm, tostarp starptautiski atzīti autorleļļu autori no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas, Vācijas, Izraēlas, Nīderlandes, Itālijas un Ukrainas.

Festivāla gaitā Preiļu kultūras namā būs apskatāma autorleļļu izstāde, Preiļu Mūzikas un mākslas skolas telpās darbosies meistarklases bērniem, bet festivāla noslēguma dienā izlozē tiks noskaidroti laimīgo biļešu īpašnieki, kuri savā īpašumā iegūs leļļu meistaru darbus.

Šodien Preiļu novada svētku pasākumus ievadīs Grāmatu svētki, darbosies Valsts robežsardzes koledžas informatīvā telts un literāro lasījumu brīvais mikrofons. Dienas otrajā pusē būs skatāmi ielu deju paraugdemonstrējumi, norisināsies radošās darbnīcas bērniem, Preiļu parka estrādē notiks kārtējais Latvijas spēkavīru čempionāta posms, bet vakarā visi interesenti būs aicināti uz jauniešu vakaru disko ritmos kopā ar mūzikas grupām "Makree", "Dvīnes", "Bandmaster" un "Olas".

Sestdien, 20.augustā, Raiņa bulvārī pirkt un pārdot gribētāji tiks gaidīti "Tirgus ielā". Dienas gaitā būs koncerti dažādām paaudzēm - uzstāsies Preiļu novada tautas mākslas kolektīvi, postfolkloras grupa "Rikši, ģimenes ar bērniem priecēs muzikāli teatrāla izrāde "Svētki Brīnumskapī", pārējiem - mūzikas grupas "Dricānu dominante" koncerts.

Novada svētku gaitā darbosies arī Nodarbinātības valsts aģentūras Preiļu filiāles un Preiļu Galvenās bibliotēkas konsultatīvās teltis, notiks Latgales tradicionālo ēdienu meistarklases un degustācija. Agri no rīta uz sacensībām pulcēsies makšķernieki, vēlāk pilsētas pludmalē norisināsies pludmales volejbola un futbola turnīri, "Labdarības bumbu rallijs". Ikviens būs aicināts piedalīties krāšņā svētku gājienā, lai pēc tam Preiļu parka estrādē piedalītos konkursa "Sakoptākais īpašums Preiļu novadā" uzvarētāju apbalvošanā, gūtu emocionālu baudījumu Intara Busuļa un "Abonementa orķestra" koncertā un izdejotos zaļumballē kopā ar mūzikas grupu "Galaktika".

Svētdien, svētku trešās dienas pašā rītā, notiks svinīgs dievkalpojums Preiļu Vecticībnieku baznīcā. Vēlāk svētku dievkalpojums un Preiļu novada skolotāju kora "Latgale" koncerts notiks Preiļu Romas katoļu draudzes baznīcā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)