Banner 980x90

Preiļos Izskanējis otrais Starptautiskais autorleļļu festivāls

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No 19.augusta līdz 21.augustam Preiļos norisinājās 2.starptautiskais autorlelļu festivāls "Leļļu vasara Preiļos", pilsētas informācijas portāls Preili24.lv uzzināja Preiļu novada pašvaldībā.

Ar leļļu izstādi Preiļu kultūras namā, izcilu mākslinieku meistarklasēm bērniem Preiļu Mūzikas un mākslas skolā un leļļu meistaru piedāvāto darbu izlozi autorleļļu svētki bija krāšņi un piesaistīja gandrīz 10 000 apmeklētāju.

Uz festivālu bija ieradušies 35 leļļu meistari no 10 pasaules valstīm – Nīderlandes, Vācijas, Itālijas, Izraēlas, Igaunijas, Lietuvas, Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas. Starp leļļu meistariem bija gan starptautiski atzīti mākslinieki, kuri savu meistarību rāda jau daudzus gadus, gan tādi, kuri leļļu pasaulei pievienojušies nesen.

Preiļu Mūzikas un mākslas skolā norisinājās meistarklases bērniem, kurās mākslinieku vadībā varēja apgūt dažādas radošas iemaņas, savukārt Preiļu Kultūras namu piestrāvoja leļļu mākslinieku radošo ideju un fantāzijas lidojums. Izstādes laikā apmeklētāji varēja piedalīties balsojumā un noteikt skatītāju simpātiju, un 20. augustā – svētku dienas noslēguma pasākumā - Preiļu parka estrādē Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda pasniedza skatītāju simpātiju balvas trim māksliniekiem, par kuru lellēm bija nodots visvairāk izstādes apmeklētāju balsu. Balvas – Preiļu fotomākslinieka Igora Pliča veidotos fotoalbumus - saņēma mākslinieces no Vācijas – Silvija Vezera un Sju Ling Vanga, kā arī izstādes dalībnieks no Preiļiem Aleksandrs Ņesterjuks. 

Festivāla pēdējā dienā kultūras namā notika izloze, kurai savus darbus bija atvēlējuši vairāki festivāla mākslinieki. Visi izlozes dalībnieki, kuri bija noziedojuši vismaz 20 eiro Preiļu pils logu un durvju atjaunošanai, saņēma kāda mākslinieka lelli vai veidoto mākslas darbu. 

2.Starptautiskais autorleļļu festivāls "Leļļu vasara Preiļos" ir izskanējis, organizatori ir saņēmuši un joprojām saņem daudz pateicības vārdu no svētku apmeklētājiem un pašiem māksliniekiem. Ieguvums nav mērāms naudas izteiksmē, bet gan tādās skaistās lietās kā tikšanās, draudzības stiprināšana starp dažādu valstu pārstāvjiem, iedvesma un sirsnība.

Festivālu organizēja Preiļu novada dome un Preiļu novada Kultūras centrs kopā ar Preiļu leļļu mākslinieci Vladlenu un viņas ģimeni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)