Banner 980x90

Piešķirs līdzfinansējumu 7556 eiro apmērā atjaunošanas darbiem trīs Preiļu novada baznīcās

Preiļu novada dome nolēmusi piešķirt līdzfinansējumu kopumā 7556 eiro apmērā atjaunošanas darbiem trīs Preiļu novada dievnamos, aģentūru LETA informēja novada pašvaldībā.

Deputāti atbalstījuši Preiļu Vissvētās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas Romas katoļu draudzes dekāna Jāņa Stepiņa pieteikumu par līdzfinansējuma piešķiršanu Preiļu Romas katoļu baznīcas griestu vienkāršotai atjaunošanai. Projekta apstiprināšanas gadījumā paredzēts pašvaldības līdzfinansējums 4639 eiro. Projektā plānota koka griestu un pārsegumu atjaunošana, siju un griestu dēļu apstrāde ar antiseptiķi, antipirēnu un laku.

Deputāti nolēmuši piešķirt līdzfinansējumu arī diviem projektiem, kas paredzēti Aizkalnes pagasta baznīcās. Atbalstīts Latgales pareizticīgo biedrības pieteikums par līdzfinansējumu 917 eiro apmērā Aizkalnes pareizticīgo baznīcas telpu atjaunošanai un labiekārtošanai. Minētā summa ir 10% no kopējās projekta summas. Tā laikā paredzēts atjaunot un restaurēt baznīcas lūgšanu zāles priekštelpas, kā arī izveidot telpu apkures sistēmu ar gaisa siltuma sūkņiem.

Tāpat deputāti nolēmuši atbalstīt Jasmuižas svēta krusta Romas katoļu draudzes prāvesta Onufrija Pujāta pieteikumu par līdzfinansējuma piešķiršanu Jasmuižas svēta krusta Romas katoļu baznīcas žoga atjaunošanai un teritorijas labiekārtošanai. Deputāti nolēmuši projektam piešķirt aptuveni 2000 eiro, kas ir 10% no kopējās projekta summas. Projekta apstiprināšanas gadījumā paredzēts atjaunot un saglabāt avārijas stāvoklī esošo 200 gadus seno vēsturisko akmens mūra žogu, kas veidots no īpaša laukakmens krāvuma. Tāpat tiek plānota pandusa izveidošana pie galvenās ieejas dievnamā, lai nodrošinātu pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)