Banner 980x90

Pāvesta vizītes laikā Aglonas bazilikas tuvumā būs pieejamas 18 autostāvvietas

Rīga, 12.sept., LETA. Pāvesta Franciska vizītes laikā Aglonas bazilikas tuvumā būs pieejamas 18 autostāvvietas, aģentūru LETA informēja Latvijas Romas Katoļu baznīcā.

Lai nodrošinātu pasākuma sekmīgu norisi, baznīcā atgādināja, ka ieejas kartes uz pāvesta dievkalpojumu Aglonā var saņemt katoļu baznīcā, kurā persona reģistrējusies vai kura ir izvēlēta, misei reģistrējoties internetā. Ārzemju viesi ieejas kartes saņems elektroniski. Taču arī misei nereģistrējušies cilvēki var doties uz Aglonu. Latvijas bīskapi ir apliecinājuši, ka uz Svēto misi Aglonas bazilikas sakrālajā laukumā tiks visi, kas vēlas.

No 22.septembra līdz 25.septembrim Aglonas teritorijā būs ierīkotas 18 autostāvvietas svētceļnieku vieglajām automašīnām un autobusiem. Lielākā daļa no tām atradīsies tuvu Aglonas bazilikai. Tās būs izvietotas blakus autoceļiem, pa kuriem no dažādām pusēm var iebraukt Aglonā. Cilvēkiem ar invaliditāti plānotā autostāvvieta ir vistuvāk Aglonas bazilikai - Krāslavas ielā.

Šajās dienās daudzviet uz Aglonas ceļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt. Pirmkārt, tas skars ceļus Aglonas bazilikas tuvumā. Tāpat būs aizliegts apstāties uz ceļa no Aglonas dzelzceļa stacijas virzienā uz Aglonu, kā arī uz Jaunaglonas ceļa. Kravas auto vadītājiem jāņem vērā, ka būs tranzītsatiksmes ierobežojumi un šajās dienās ieteicams izmantot apbraucamos ceļus.

Baznīcā atgādināja, ka uz Aglonu var doties arī ar sabiedrisko transportu. Piemēram, no Rīgas uz Aglonu un atpakaļ norīkoti trīs īpašie vilcienu reisi.

Ieeja Aglonas bazilikas sakrālajā laukumā 24.septembrī būs no plkst.9. Baznīcā uzsvēra, ka ļoti ieteicams tur ierasties jau līdz plkst.14.

Pirms ieiešanas teritorijā būs jāiziet drošības pārbaude. Aglonas bazilikas laukumā nedrīkstēs ienest lietussargus, stikla taru, lielgabarīta lietas vai somas (ietilpībai jābūt ne lielākai par pieciem litriem), karogus vai plakātus, alkoholu, narkotiskās un psihotropās vielas, taures, svilpes, bungas un citas skaņas pastiprinošas ierīces, radio raidītājus un uztvērējus. Tāpat nedrīkstēs ienest portatīvos pašbilžu rokas statīvus (selfijstikus), visa veida ieročus un pašaizsardzības ierīces (tai skaitā šķēres un jebkura veida nažus), lidojošus priekšmetus (radio vadāmi, bezpilota objekti u.c.), jebkāda veida pirotehnikas izstrādājumus (dūmu sveces, petardes u.c.), sporta inventāru, ugunsnedrošas, sprādzienbīstamas, ķīmiskas un bioloģiskas vielas, lāzeriekārtas, jebkuru citu priekšmetu, kas var radīt apdraudējumu vai traucējumu citiem apmeklētājiem vai pasākumiem.

Aglonas bazilikas laukumā drīkstēs un ir ieteicams ņemt līdzi lietusmēteli, ūdeni, pildītu plastmasas pudelēs, sviestmaizes, nelielu saliekamo krēsliņu, rožukroni un nepieciešamos medikamentus. Pie bazilikas laukuma būs tikai pāris tirdzniecības vietas, kurās varēs nopirkt līdzi ņemamu ēdienu.

Aglonas bazilikas laukumā jau no paša rīta būs iespējams sekot līdzi pāvesta Franciska vizītes tiešraidei no Rīgas. Plkst.12.20 būs pusdienas ar līdzpaņemtajām sviestmaizēm, plkst.13 - dokumentālā filma par Aglonas svētgleznu, plkst.13.15- Aglonas Dievmātes svētbildes svinīga iznešana un procesija pa laukumu, plkst.14 - Rožukronis, plkst.15.30 - dokumentālā filma par pāvestu Francisku, plkst.16 - pāvesta sagaidīšana un plkst.16.30 - Svētā mise, kas noslēgsies plkst.18.

Sakrālajā laukumā būs izvietotas bezmaksas labierīcības, darbosies medicīniskās palīdzības punkti. Organizatori lūdz bez vajadzības neatstāt savu sektoru un bazilikas sakrālo laukumu, lai nepagarinātu rindas pie drošības pārbaudes. Neskaidrību gadījumā varēs vērsties Informācijas centrā, kas atradīsies ārpus sakrālā laukuma, vai pie brīvprātīgajiem, kuri būs satopami sakrālā laukuma teritorijā.

Līdzās Informācijas centram atradīsies Latvijas Pasta stends, kurā 24.septembrī notiks pāvesta Franciska pastmarkas pirmās dienas zīmogošana un būs arī iespēja nosūtīt pastkarti mājās palicējiem.

Kā ziņots, pāvests Francisks Rīgā ieradīsies 24.septembrī, viņa sagaidīšanas ceremonija notiks pie Rīgas pils. Pēc tam pāvests tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un ekumēniska tikšanās Rīgas domā, kur paredzēta arī pāvesta Franciska uzruna.

Pāvests Rīgā apmeklēs arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli. Pirms došanās uz Aglonu pāvests pusdienos ar bīskapiem.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija. Pāvesta vizīti noslēgs atvadīšanās ceremonija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)