Banner 980x90

Par konkursa "Tautas garša" uzvarētājiem Latgalē piena produktu kategorijā atzīti trīs laureāti

Rīga, 22.jūl., LETA. Par Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Latgales reģionā rīkotā pasākuma novadu garša konkursa "Tautas garša" uzvarētājiem piena produktu kategorijā atzīti trīs ražotāji - Atis Stapkēvičs no Ilūkstes novada piemājas saimniecības "Ozolāji", lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība (LPKS) "Viļāni" no Viļānu novada un zemnieku saimniecība "Pumpuri" no Riebiņu novada, aģentūru LETA informēja LLKC.

Konkursa "Tautas garša" uzvarētāja gaļas un zivju produkti, kā arī medus kategorijā bija biedrība "Latgolys golds" no Rēzeknes novada, augu izcelsmes produktu, tostarp augļu un dārzeņu produktu, tēju un garšvielu kategorijā - Andris Višņevskis "Obeliskfarm" no Viļānu novada, miltu izstrādājumu kategorijā - zemnieku saimniecība "Kotiņi" no Viļakas novada, bet alkoholisko dzērienu kategorijā individuālais komersants "Kolnasāta" no Balvu novada.

Visi iepriekšminētie konkursa "Tautas garša" uzvarētāji saņēmuši iespēju bez maksas piedalīties "Novada Garšas" noslēguma pasākumā Rīgā šā gada 27.septembrī un 28.septembrī, Hanzas peronā.

LLKC informēja, ka kopumā LLKC rīkoto "Novada Garšas" noslēdzošo reģionālo pasākumu "Nogaršo Latviju Latgalē!" Krāslavā apmeklēja vairāk nekā 2000 cilvēku. Visas dienas garumā apmeklētājiem bija iespēja ne vien degustēt un iegādāties Latgales saimnieku produkciju, bet arī uzzināt ko jaunu šefpavāru Māra Astiča un Haralda Sauša demonstrējumos. Norisinājās arī meistarklases, piemēram, par siera, kā arī veselīgu smūtiju gatavošanu mājās.

Milzīgu interesi izpelnījās meistarklase, kurā LLKC Krāslavas biroja lauku attīstības konsultanta Artūra Pavļukēviča vadībā ikviens varēja iemēģināt sviesta kulšanu koka kublā. Savukārt Mazo pavāru skolā bērni gatavoja veselīgas tostermaizes, bet pavārzeļļi - veselīgas ģimenes pusdienas.

LLKC darbojas kopš 1991.gada un ir lielākais lauku konsultāciju sniedzējs Latvijas teritorijā. Tā pastāvēšanas mērķis ir veicināt lauku attīstību, paaugstinot lauku uzņēmēju profesionālās un ekonomiskās zināšanas, nodrošināt konsultāciju un mācību organizāciju visos Latvijas novados, paaugstināt lauku iedzīvotāju konkurētspēju Eiropas Savienībā un organizēt Zemkopības ministrijas padotībā esošajās iestādēs strādājošo darbinieku tālākizglītību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)