Banner 980x90

Papildu teritorijām Latgales reģionā piešķir speciālās ekonomiskās zonas statusu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Lai veicinātu Latgales reģiona attīstību, piesaistot ieguldījumus ražošanas un infrastruktūras attīstībai un jaunu darbavietu radīšanai, šajā reģionā papildu teritorijām piešķirts speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) statuss, kas paredz nodokļu atvieglojumus tajā strādājošajiem uzņēmumiem. Par to ceturtdien, 19.maijā, lēma Saeima, galīgajā lasījumā pieņemot Latgales speciālās ekonomiskās zonas likumu. 

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja Preses dienests, likums nosaka SEZ izveidošanas, pārvaldīšanas un izmantošanas kārtību. Līdzīga kārtība šajā reģionā jau patlaban ir noteikta Rēzeknes SEZ teritorijām.

Šajā speciālajā ekonomiskajā zonā strādājošie komersanti saņems uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi.

Valdībai jānosaka Latgales SEZ teritorija, kuras kopējā platība nepārsniegtu piecus procentus no Latgales reģiona teritorijas, teikts likumprojektā. Tās būs noteiktas teritorijas Latgales novados un pilsētās, norādījuši likumprojekta autori. Tāpat valdībai būs jānosaka kārtība, kādā tiek aktualizēts šīs zonas teritoriju saraksts, jo tas varēs mainīties atkarībā no komersantu pieprasījuma.

Likumā noteikts termiņš, ka Latgales SEZ darbosies līdz 2035.gada 31.decembrim.

Patlaban nodokļu atvieglojumus izmanto arī uzņēmumi, kuri nodarbojas ar komercdarbību Rēzeknes un Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā, kā arī Rīgas un Ventspils brīvostā.

Likumprojekta autori skaidrojuši, ka jauns likums izstrādāts, lai veicinātu Latgales reģiona un uzņēmējdarbības attīstību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)