Banner 980x90

Oktobra sākumā rīkos Preiļu un tuvējo novadu aktīvo iedzīvotāju forumu "Darām pa savam"

Rīga, 12.sept., LETA. 3.oktobrī no plkst.11 līdz 15 Preiļu kultūras namā notiks aktīvo iedzīvotāju forums "Darām pa savam", kurā aicināti piedalīties Preiļu, Aglonas, Līvānu, Riebiņu un Vārkavas novada iedzīvotāji, aģentūru LETA informēja Viduslatgales pārnovada fonda valdes locekle Evija Caune.

Iedzīvotāju forums ir saiets, kurā iedzīvotāji vērtē sava novada, pilsētas dzīves vides kvalitāti, pieņem lēmumus par pārmaiņām, ko vēlas piepildīt jau tuvākajā nākotnē, un vienojas par to, kā pašu spēkiem to izdarīt. Caune klāstīja, ka foruma rezultātā iedzīvotāji būs izveidojuši darba grupas konkrētu projektu vai ideju īstenošanai, bet pašvaldība iekļaus priekšlikumus novada attīstības dokumentos. 

"Šobrīd daudzos neziņu un satraukumu vieš gaidāmā novadu reforma, taču ir jāapzinās, ka neatkarīgi no administratīvajām robežām visi vien dzīvojam un turpināsim dzīvot viens otram līdzās, kopā strādāsim un atpūtīsimies ierastajā dzīves vidē. Tāpēc svarīgāk ir nevis bažīties, bet būt atklātiem un atvērtiem sarunām, domu apmaiņai, sev un citiem svarīgā apzināšanai," aicināja pasākuma rīkotāji.

Forums ir kulminācija šajā vasarā notikušajām piecām apkaimes iedzīvotāju ideju darbnīcām Saunas pagastā, Līvānos, Aglonā, Galēnos un Vecvārkavā. 

"Forumā runāsim par labdarības, ziedošanas un brīvprātīgā darba veicināšanu Latgalē, jauniešu un jebkuru citu iedzīvotāju grupu motivēšanu un iesaistīšanu novada attīstībā, sadarbības stiprināšanu starp iedzīvotājiem, pašvaldību un uzņēmējiem," skaidroja Caune.

Forumu vadīs Viduslatgales pārnovadu fonda dibinātāja Valija Vaivode un bijušais Saeimas deputāts Juris Viļums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)