Banner 980x90

Latgales SEZ Daugavpilī darbu sācis miltu izstrādājumu ražotājs ar Latvijas un Dānijas kapitālu

Latgales speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) kapitālsabiedrības statusu ieguvis un sācis darbu miltu izstrādājumu ražotājs SIA "Max Bakery" ar Latvijas un Dānijas kapitālu.

Rīga, 24.okt., LETA. Latgales speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) kapitālsabiedrības statusu ieguvis un sācis darbu miltu izstrādājumu ražotājs SIA "Max Bakery" ar Latvijas un Dānijas kapitālu, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā. Lai iekļūtu SEZ, uzņēmums investēja ražošanas telpās, ierīcēs un objekta remontā, kas iepriekš tika izmantots kā noliktava. Plānots, ka kopējais investīciju apjoms pārsniegs divus miljonus eiro. Lai arī sākotnēji bija paredzēts radīt apmēram 40 jaunas darba vietas, pašlaik sausmaizīšu un grauzdiņu ražošanā strādā jau 50 cilvēki. SEZ vadība uzsver, ka tas ir lielākais līdz šim jaunradīto darbavietu rādītājs Latgales SEZ. Uzņēmums strādā uz eksportu - galvenais noieta tirgus ir Dānija un Zviedrija. "Tās ir pirmās nozīmīgās ārzemju tiešās investīcijas Latgales SEZ. Ir tikai likumsakarīgi, ka "Max Bakery" par tik nozīmīgas ražotnes izveides vietu izvēlējās Daugavpils pilsētu, jo tā ir pilsēta ar izdevīgu ģeogrāfisko stāvokli, attīstītu infrastruktūru, labvēlīgu biznesa vidi un plašām eksporta iespējām. Savukārt veiktie ilgtermiņa ieguldījumi ļaus uzņēmumam saņemt nodokļu atvieglojumus, kas veicinās uzņēmuma attīstību," jaunā uzņēmuma ienākšanu komentēja Latgales SEZ Uzraudzības komisijas priekšsēdētājs un pilsētas vicemērs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija). Viņš arī uzsvēra, ka no citām Latvijā esošajām SEZ Latgales SEZ atšķiras, ka tās teritorija nav iezīmēta, bet tajā iekļaujamās teritorijas var atrasties faktiski jebkurā Latgales vietā atbilstoši uzņēmuma ieskatiem un vajadzībām. "Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmums "Max Bakery" reģistrēts 2018.gada 8.februārī. Tā īpašnieki vienādās daļās ir Dānijā reģistrētais "Max Krone Holding" un vietējā SIA "Daugulis&partneri". Pērn komersants cietis 97 236 eiro zaudējumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)