Banner 980x90

Latgalē šovasar norisinās apkaimes ideju darbnīcas iedzīvotāju ideju apkopošanai

Rīga, 11.jūl., LETA. 17.jūlijā plkst.10 Saunas pagasta Salas pamatskolā norisināsies Preiļu novada iedzīvotāju apkaimes ideju darbnīca, un vēlāk pasākums paredzēts arī citur Latgalē, aģentūru LETA informēja nodibinājuma "Viduslatgales pārnovadu fonds" pārstāve Evija Caune.

Darbnīcas mērķis ir pulcēt iedzīvotājus, kuriem rūp savs novads, rodot risinājumus labākai kopienas dzīvei.

"Darbnīcās kaldināsim idejas un plānus četros virzienos: iedzīvotāju, it īpaši jauniešu, iesaiste brīvprātīgajā darbā, labdarība un ziedošana, sociālās labklājības uzlabošana novadā, iedzīvotāju, uzņēmēju un pašvaldības sadarbība. Ļoti ceram, ka radušās idejas nevis noguls ziņojumos un atskaitēs, bet apkaimes sabiedriskās organizācijas un iedzīvotāju iniciatīvu grupas tos īstenos gan pašu spēkiem, gan ar pašvaldības atbalstu," pauda Caune.

Pirmā ideju darbnīca notika Galēnos, filozofa Roberta Mūka muzejā, kur runāts par Riebiņu novada aktualitātēm. Sanākušie iedzīvotāji apliecinājuši savu gatavību iesaistīties brīvprātīgajā darbā, lai novadā izveidotu vienotu tūrisma maršrutu, apdzīvotu Sīļukalna skolas ēkas pēc skolas slēgšanas, "atdzīvinātu" Pastaru vējdzirnavas un atgādinātu pašvaldībai par gājēju ielas pabeigšanu Galēnos.

Apkaimes ideju darbnīcas notiks arī Aglonā, Līvānos un Vārkavā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)