Banner 980x90

"Altum" piešķīris 56 000 eiro porcelāna izstrādājumu darbnīcas izbūvei Preiļu novadā

Rīga, 27.jūn., LETA. VAS "Attīstības finanšu institūcija "Altum" ("Altum") piešķīruši 56 000 eiro porcelāna izstrādājumu darbnīcas izbūvei Preiļu novadā, aģentūru LETA informēja institūcijas pārstāvji.

Finansējums paredzēts mākslinieces Sintijas Logins zīmolam "Piece of Touch", lai izveidotu jaunu porcelāna priekšmetu darbnīcu.

"Altum" pārstāvji atzīmēja, ka Logina pēc studijām Latvijas Mākslas akadēmijā nolēma atgriezties dzimtajā pusē un radījusi zīmolu "Piece of Touch". Pagaidām māksliniece veido porcelāna izstrādājumus vecāku jaunbūvē, bet, lai pilnvērtīgi varētu darboties un palielināt radīto porcelāna produktu apmēru, izmantojot valsts atbalsta finansējumu, viņa veido autonomu porcelāna darbnīcu.

"Palielinoties pieprasījumam pēc porcelāna produktiem, nolēmu palielināt to veidošanas apjomu. Manis radītie porcelāna trauki un rotas ir roku darbs. Pateicoties iegūtajam valsts atbalsta finansējumam, tiks izveidota autonoma porcelāna darbnīca un jau tagad esmu uzsākusi darbu pie mājaslapas un interneta veikala izveides, lai jau drīzumā spētu radīt produkciju tādā apjomā, kāds ir aizvien pieaugošais pieprasījums pēc tās," teica Logina.

Savukārt "Altum" Latgales reģiona vadītāja Vita Pučka norādīja, ka Logina ir viena no nedaudziem jauniešiem, kura pēc studiju beigšanas Rīgā nolēma atgriezties dzimtajā pilsētā - Preiļos. "Logina izmanto visas atbalsta iespējas sava biznesa uzsākšanai - startēja biznesa projektu konkursā "Laukiem būt", kā arī guva atbalstu "Leader" projektu konkursā," viņa piebilda.

Pučka atzīmēja, ka kopumā šogad 11% no "Altum" finansētajiem projektiem it tieši biznesa sākšanai. "Biznesa uzsācēji, kuri saņem finansējumu Latgales reģionā, ir nelieli uzņēmumi, kas kopumā realizē dažādas biznesa idejas, tomēr procentuāli vairākums no tām ir tūrisma vai mazumtirdzniecības nozarēs," viņa piebilda.

"Altum" ir Latvijas valstij piederoša kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)