Veselīgs našķis – augļu ādiņas
Sastāvdaļas
Svaigi augļi (āboli, plūmes, ogas u.c.)
Ūdens
Citronu sula
Cukurs (ja nepieciešams)
Garšvielas, piemēram, kanēlis un muskatrieksts pēc gaumes
Pagatavošana
1) Nomazgājiet un nomizojiet augļus. Ja esat izvēlējušies kauleņus, izņemiet kauliņus ārā, sagrieziet tos mazos gabaliņos. Pirms gatavojat augļus, pagaršojiet tos, lai saprastu cik daudz cukura jums būs nepieciešams.
2) Ievietojiet augļus ar ūdeni, cukuru, citrona sulu un garšvielām lielā katlā. Pievienojiet puskrūzi ūdens katrām četrām krūzēm sasmalcināto augļu. Ļaujiet visam uzvārīties, apklājiet un vāriet uz lēnas uguns 10 – 15 min līdz augļi kārtīgi izvārījušies, noņemiet vāku un samaisiet.
4) Izmantojiet kartupeļu piestu, lai kārtīgi samīcītu masu. Nogaršojiet masu, lai saprastu vai nepieciešams vēl kaut ko pievienot. Cukuru pievienojiet mazās devās (pa ēdamkarotei uz četrām krūzēm augļu) vēlamajam saldumam. Turpiniet vārīt un maisīt masu līdz cukurs pilnībā izšķīdis un augļu purē ir sācis cietēt (aptuveni 5 – 10 min).
5) Sablendējiet iegūto masu, atkal pagaršojiet vai nepieciešams pievienot cukuru vai garšvielas. Masai jābūt gludai.
6) Uz cepešpannas izklājiet cepšanas plēvi, ielejiet augļu purē, bet ne pārāk biezā slānī. Cepiet masu mazā temperatūrā (60°C), turiet masu cepeškrāsnī līdz virsma vairāk nav lipīga, tas var aizņemt vairākas stundas. Alternatīvais veids ir uzlikt purē uz marles un atstāt karstā dienā saulē. Rezultātā vajadzētu izveidoties augļu ādiņai, kuru viegli norullēt no cepam plēves. Gatavo veidojumu jāiepako plēvē un jāuzglabā ledusskapī.
Uz sarakstu