Banner 980x90

Vēlies kļūt par motocikla vadītāju? Tev nepieciešama A kategorija!

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Traukties pa šoseju, matiem vējā plīvojot, un izjust ātruma dāvāto adrenalīnu – šādas iespējas sniedz pārvietošanās ar motociklu. Taču neatņemama sastāvdaļa šādiem piedzīvojumiem ir motocikla tiesības. Kā izvēlēties piemērotāko autoskolu to iegūšanai?

Autoskolas – dažādi piedāvājumi ikviena vēlmēm
Pastaigājoties pa Rīgas ielām, uzrakstu "Autoskola" iespējams pamanīt visai bieži. Autoskolu patiešām ir daudz, tādēļ ir svarīgi saprast, kā izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko. Daži parametri, kuriem pirms autoskolas izvēles nepieciešams pievērst pastiprinātu uzmanību:
- provizoriskajām izmaksām – lai iegūtu motocikla tiesības un par tām nepārmaksātu, iepazīsties ar visām izmaksām, kas mācību laikā Tevi sagaida. Jārēķinās, ka tās var būt mainīgas – tas atkarīgs, piemēram, no tā, cik daudz braukšanas nodarbību pirms eksāmena kārtošanas Tev būs nepieciešamas;
- cilvēku atsauksmēm par attiecīgo autoskolu – ar atsauksmēm iespējams iepazīties gan internetā, gan draugu, paziņu un radu lokā;
- līguma nosacījumiem – īpašu uzmanību pievērs noteikumiem par maksājumiem, autoskolas un klienta pienākumiem un tiesībām, kā arī strīdu un nesaskaņu risināšanas kārtībai.

A kategorija – jaudīgāko motociklu vadīšanai
Motocikla tiesības tiek iedalītas vairākās kategorijās – A kategorija ļauj pārvietoties ar pašiem jaudīgākajiem motocikliem, savukārt A1 un A2 kategorijas apliecība der motocikliem, kuru jauda ir mazāka. Tiesa gan, A kategorijas vadītāja apliecības iegūšana iespējama tiem, kuri pārkāpuši 24 gadu slieksni. Līdzīgi kā autovadītāja apliecības iegūšanas procesā, arī motocikla tiesību iegūšanai nepieciešama gan teorētiskā, gan praktiskā apmācība, kuru laikā iegūsi zināšanas par
- pirmās palīdzības sniegšanu;
- aizsargtērpa un ķiveres lietošanu;
- ceļu satiksmi reglamentējošajiem tiesību aktiem;
- drošu transportlīdzekļa vadīšanu dažādos laikapstākļos, un daudz ko citu.

"Credo Autoprieks" – autoskolu alianse ar vairāku gadu stāžu
Apvienojot divas Latvijā zināmas autoskolas – "Credo" un "Autoprieks" –, tika radīta alianse "Credo Autoprieks". Šeit iespējams izglītoties 10 dažādās kategorijās – sākot ar A (paredzēta motocikla vadīšanai) un beidzot ar ADR (bīstamo kravu pārvadājumiem). Lūk, daži fakti par "Credo Autoprieks":
- tai ir 19 filiāles visā Latvijā (ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā, Rēzeknē, Daugavpilī, Jelgavā un citur);
- autoskolā tiek nodarbināti vairāk nekā 70 instruktoru;
- katru gadu absolventu skaits pārsniedz 5000.

Ja esi nolēmis, ka Tev nepieciešama A kategorija vai jebkura cita veida vadītāja apliecība, ienāc www.credoautoprieks.lv un iepazīsties ar mūsu pakalpojumiem sīkāk!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)