Banner 980x90

Vārkavas novadā par pašvaldības vadītāju atkārtoti ievel Brakovsku

Daugavpils, 15.jūn., LETA. Šodien Vārkavas novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par pašvaldības vadītāju atkātoti ievēlēta pārliecinošu balsu vairākumu vēlēšanās guvušā saraksta "Mūsu laiks" līdere, pašreizējā domes priekšsēdētāja Anita Brakovska.

Par Brakovskas kandidatūru nobalsoja seši no deviņiem pašvaldības deputātiem, divi - bija pret, bet viena balsošanas zīme bija sabojāta.

Par otru pretendentu minētajam amatam - Artūru Štagarsu (Mēs, savam novadam) viens deputāts bija par, septiņi - pret un viens - nebalsoja.

Par Vārkavas novada domes priekšsēdētājas vietnieci tika ievēlēta Antra Vilcāne (Mūsu laiks). Otra minētajam amatam izvirzītā pretendente Inta Kivleniece (Mūsu laiks) pēc izvirzīšanas savu kandidatūru atsauca.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā informācija, savācot 65,34% vēlētāju balsu, partija "Mūsu laiks" ieguvusi sešus no deviņiem deputātu mandātiem.

Līdzās "Mūsu laikam" Vārkavas novada domē iekļuvušas vēl divas partijas: "Mēs, savam novadam" ar 19,67% vēlētāju atbalstu un diviem deputātu mandātiem un partiju "Par saimniecisku rīcību" - ar 8,57% vēlētāju atbalstu un vienu deputātu mandātu.

Domes sastāvā neiekļuva partija "Par pareizu izvēli", kas saņēma 4,48% vēlētāju atbalstu.

2013.gadā Vārkavas novada domē ievēlētas četras partijas - trīs šajās vēlēšanās pašvaldībā iekļuvušās partijas, kā arī partija "Jaunais kalums".

Vēlēšanās Vārkavas novadā piedalījās 59,67% pilsoņu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)