Banner 980x90

Varētu lemt par Preiļu novada vakara un neklātienes maiņu vidusskolas pievienošanu citai izglītības iestādei

Daugavpils, 7.nov., LETA. Laika gaitā pašvaldības deputāti varētu lemt par Preiļu novada vakara un neklātienes maiņu vidusskolas pievienošanu kādai citai izglītības iestādei, intervijā aģentūrai LETA pauda Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda (LSDSP).

"Preiļu Valsts ģimnāzijā, Preiļu 1.pamatskolā un Preiļu 2.vidusskolā varētu būt noteiktas izmaiņas, bet neviena no minētajām izglītības iestādēm tuvākajā laikā netiks slēgta, jo Valsts ģimnāzijā un 1.pamatskolā tiek īstenotas atšķirīgas mācību programmas, savukārt 2.vidusskola ir mazākumtautību skola," skaidroja Plivda.

Pagastos Pelēču un Salas pamatskolas ir ar internātiem, un pagaidām skolēnu skaits tajās pēc pašvaldības vadītājas domām nav kritisks. Savukārt Priekuļu pamatskolā, kura nesen jau tika pārveidota par sākumskolu, patlaban mācās tikai 11 skolēni, un laika gaitā varētu tikt skatīts jautājums par tās pārveidi par kādas no pilsētas skolām filiāli vai likvidāciju. Šajā skolā ir palicis maz skolotāju, kam šī ir pamata darbvieta, bet līdz tuvākajai mācību iestādei Preiļos ir 11 kilometru asfaltēts ceļš.

"Patlaban Preiļu novadā ir izstrādāti vairāki izglītības iestāžu tīkla optimizācijas modeļi, tiek veikti aprēķini un notiek sarunas starp deputātiem, kurš no šiem modeļiem cilvēkiem būtu visizdevīgākais. Jebkura lēmuma pamatā būs aprēķins, jo viena lieta ir emocijas, bet cita lieta ekonomiskais pamatojums," solīja Plivda.

Pilnu interviju ar Plivdu var lasīt šeit: http://www.leta.lv/plus/133C95F3-60AF-8B98-4616-6A6E70B92853/.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)