Banner 980x90

Valsts vides dienests izglītos autoservisus par vides aizsardzības prasībām riepu apsaimniekošanā

Rīga, 17.jūl.,LETA. Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociāciju (LRAA) ir paredzējis kompleksu pasākumu kampaņu, lai informētu autoservisus par vides aizsardzības prasībām un nepieciešamajām atļaujām to darbībai, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

VVD plānotās kampaņas laikā autoservisa uzņēmumus informēs un izglītos par vides aizsardzības prasībām un nepieciešamajām atļaujām to darbībai, izsūtot informatīvas vēstules un infografiku, kas precīzi izklāstīs prasības.

Bukleviča sacīja, ka VVD rīkos izglītojošus seminārus autoservisa uzņēmumiem, kuros konsultēs autoservisu īpašniekus, vadītājus un citas ieinteresētās personas. Pēc izvērsta skaidrojošā darba VVD ir paredzējis veikt plānveida tematiskās pārbaudes autoservisa uzņēmumos un kontrolēs, vai ir saņemts C kategorijas piesārņojošās darbības apliecinājums un vai tiek ievērotas vides aizsardzības prasības, un autoservisa uzņēmumu darbību regulējošie normatīvie akti.

Dienesta pārstāve atgādināja, ka pārkāpumu konstatēšanas gadījumos tiks piemēroti administratīvie sodi.

Šobrīd VVD ir izsniedzis 2563 C kategorijas piesārņojošas darbības apliecinājumus uzņēmumiem, kas veic transportlīdzekļu remontdarbus, taču no iedzīvotājiem un nevalstiskajām organizācijām saņemta informācija, kas liecina, ka šādu uzņēmumu skaits visdrīzāk ir lielāks.

Visvairāk autoservisu ir Rīgā un tās apkārtnē, tādēļ VVD vispirms īstenos pilotprojektu šajā teritorijā. Iesaistīties tiek aicināti uzņēmēji no visas Latvijas, jo kampaņu paredzēts turpināt visos reģionos.

"Tieši autoservisi ir vieta, kur riepas kļūst par atkritumiem, kas rada vides piesārņojuma risku. Informēšanai un izglītošanai ir izšķiroša loma nozares sakārtošanā, tās pārraudzības un kontroles pilnveidošanā," uzsver VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga.

Bieži vien tieši no autoservisiem riepas nonāk mežos un citās nelegālās uzkrāšanas vietās, jo autoservisu īpašnieki un vadītāji nav informēti par normatīvo aktu prasībām un riepu utilizācijas iespējām, apgalvoja LRAA vadītāja Tīna Lūse.

LRAA aicina VVD un Valsts ieņēmumu dienestu sistemātiski pārbaudīt, cik daudzi no portālā "ss.com" uzrādītajiem autoservisiem un cita veida operatoriem, kas veic darbības ar riepām, ir izpildījuši normatīvo aktu prasības attiecībā uz nodokļu nomaksu un atbilstību vides prasībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)