Banner 980x90

Valsts atbalsts biznesam no "Altum"

Uzsākot biznesa idejas īstenošanu, nepietiks tikai ar labu biznesa plānu. Bez pietiekoša finansiālā seguma būs visai grūti sasniegt savus mērķus. Risinājums nekur tālu nav jāmeklē, jo finanšu institūcija "Altum" dod iespēju uzņēmējiem izvēlēties kādu no sev piemērotākajām atbalsta programmām, gan neliela biznesa uzsākšanai, gan nopietnas uzņēmējdarbības veicināšanai. Uzdrīksties un Altum palīdzēs!

"Altum" aktīvi īsteno valsts atbalsta programmas un izsniedz valsts atbalsta programmu aizdevumus uzņēmējiem, kuriem ir grūtāk saņemt finansējumu komercbankās. Mazāki un lielāki aizdevumi pieejami plašam uzņēmēju lokam. Šobrīd "Altum" īsteno kopumā septiņas uzņēmējdarbības valsts atbalsta programmas, kas paredzētas gan iesācējiem biznesā un jauniem projektiem, gan pieredzējušiem uzņēmējiem, kas vēlas attīstīt savu biznesu un celt konkurētspēju. Vairākas programmas paredzētas lauksaimniekiem. 
    
"Altum" piedāvā gan Starta programmu, gan Mikrokreditēšanas programmu, kā arī MVU mikrokreditēšanas programmu, MVU izaugsmes aizdevumu, konkurētspējas uzlabošanas programma, Apgrozāmie līdzekļi lauksaimniekiem un Zemes iegādes kreditēšanas programmu.

Katrai programmai ir savas priekšrocības un klientiem atliek izvēlēties to variantu, kas vairāk atbilst viņu vēlmēm un vīzijai par biznesa ideju. Mazie un vidējie uzņēmumi, kas sava biznesa attīstībai finansējumu aizņemsies "Altum" īstenotajā MVU izaugsmes aizdevumu programmā, varēs saņemt aizdevuma procentu maksājumu subsīdijas un garantijas. Uzņēmumi, kas veic nelauksaimniecisko darbību un nav vecāki par 5 gadiem, kopā ar investīciju aizdevumu varēs saņemt subsīdiju aizdevuma procentu maksājumu segšanai 50% apmērā no kopējās procentos maksājamās summas pirmo piecu gadu laikā.
Savukārt apstrādes rūpniecības projektiem, kuriem ir nepietiekams nodrošinājums, būs pieejamas garantijas 65% vai 80% apmērā no aizdevuma kopējās summas. 65% apmērā garantijas būs pieejamas investīciju projektiem, savukārt 80% apmērā garantijas būs pieejamas investīciju aizdevumiem infrastruktūras ieguldījumu veikšanai. Klientu ērtībām garantijas izsniegs "Altum" vienlaikus ar aizdevuma pieteikuma apstiprināšanu. 
   
Galvenais un svarīgākais – "Altum" veic valsts uzticēto uzdevumu un izsniedzam finansējumu uzņēmējiem, kuriem to ir grūtāk saņemt komercbankās. Jo dažādu iemeslu daudziem uzņēmējiem nauda komercbankās nav pieejama, piemēram, biznesa uzsācējiem vai maza apjoma projektiem, jo no komercbanku viedokļa šie projekti ir pārāk riskanti un tos nav ekonomiski izdevīgi finansēt. Tāpat arī uzņēmumi ar strauju izaugsmi vai nepietiekamu nodrošinājumu. 

Šie projekti ir ļoti svarīgi Latvijai, tie palīdz saglabāt esošās darbavietas un rada arī jaunas darbavietas, nodrošinot ienākumus iedzīvotājiem un ģenerējot nodokļus valstij, tie veicina reģionu attīstību. Komercbankās tiem lielākoties nav pieejams finansējums, bet valstij tie ir svarīgi. Atbalsts šādiem projektiem ir lauks, kurā darbojas "Altum" kā attīstības institūcija. 

Vērs uzmanību, ka "Altum" mājaslapā ir iespēja izmantot Atbalsta programmu kalkulatoru. Tas palīdzēs potenciālajiem klientiem atrast sava uzņēmuma aktuālajām vajadzībām piemērotāko programmu. Ielūkojies mājaslapā jau tagad un izmanto šo iespēju. Atceries, ka "Altum" atbalsta saņēmēju loks ir ļoti plašs. Ja banka Tev atsaka aizdevumu, tad noteikti ir vērts vērsties pie "Altum", iespējams, ka tieši Tava biznesa ideja atbildīs finanšu institūcijas prasībām un izvirzītajiem kritērijiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)