Banner 980x90

Uzņēmēji: Lielākais izaicinājums ilgtermiņā ir spēt pieturēties pie stratēģijas un pielāgoties izmaiņām

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv

Viens no biznesa lielākajiem izaicinājumiem ilgtermiņā ir uzņēmēju spēja pieturēties pie savas noteiktās stratēģijas, kā arī vienlaikus spēt arī adaptēties mainīgajā situācijā, nacionālās informācijas aģentūras LETA, ''BIG event'' un "Pohjola Bank plc" rīkotajā konferencē "Biznesa stratēģija 2016" atzina uzņēmēji.

Aģentūras LETA iniciētajā diskusijā "Svarīgākais, kas virza biznesu", "Klein Tech Services" vadītājs Juris Pūce norādīja, ka uzņēmējiem jāņem vērā, ka stratēģijas var mainīties, taču, neskatoties uz to, tādai noteikti ir jābūt, lai ir skaidrs virziens, kurā attīstīties.

Stikla dizaina priekšmetu ražotāja "Glass Muse" projektu vadītājs Andrejs Vīks atzīmēja, ka uzņēmējam būtiski ir arī dzīvot un strādāt tieši sava biznesa ritmā, nenoslogojot sevi ar pārdomām par to, kas un kā varētu mainīties biznesa vidē, kā arī biznesu regulējošos noteikumos un likumos.

"SEIS Agency" īpašniece Laura Flaksa norādīja, ka Latvijas biznesa videi raksturīgs ir sadarbības un uzticēšanās trūkums. Proti, vietējie uzņēmēji bieži vien ir gatavi darīt visu vieni paši. Taču Flaksa uzskata, ka biznesa attīstību veicinātu uzņēmēju ļaušanās sadarbībai ar citiem uzņēmējiem.

"Musli Graci" vadītāja Alise Balgalve teica, ka Latvijā ir salīdzinoši ierobežots tirgus, tāpēc uzņēmējiem, kas grib sākt savu darbību Latvijā, ir nepieciešams domāt globāli jau no biznesa pirmās dienas.

Flaksa papildināja, sakot, ka Latvijas mazā biznesa vide ir labs priekšnoteikums tam, lai šeit bizness varētu attīstīties salīdzinoši ātri. Tāpat Latvijā esot vairākas biznesa jomas, ko vēl ir iespējams attīstīt vai radīt.

Pūce un Vīks uzsvera, ka vēl kāda Latvijas priekšrocība ir tās atrašanās vieta, kas nodrošina labu aizsniedzamību.

Kā ziņots, konferenci "Biznesa stratēģija 2016" organizē "BIG event" sadarbībā ar "Pohjola Bank plc" un nacionālo informācijas aģentūru LETA. Atbalsta: "LNK industries", "Firmas.lv", "PwC", žurnāls "Kapitāls", biznesa tehnoloģiju platforma "BiSMART", kā arī "ifinanses.lv" un "Prike".

Pasākums visas dienas garumā norisinās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3, Rīgā, sākums plkst.10.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)