Banner 980x90

Trešdien atklās divus uz autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona pārbūvētos posmus

Rīga, 13.nov., LETA. Trešdien, 14.novembrī, atklās divus uz autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona pārbūvētos posmus, aģentūrai LETA pavēstīja VAS "Latvijas valsts ceļi" Komunikāciju daļā.

Kompānijā norādīja, ka autoceļš P62 ir garākais reģionālais autoceļš Latvijā - tā kopgarums ir 148,3 kilometri un pēc posma Steķi-Atašienes krustojums pārbūves ceļš ir asfaltēts visā garumā.

Tostarp trešdien plkst.11 Kastīrē tiks atklāts minētā autoceļa posms no Bašķiem līdz Preiļiem, kur pilnībā pārbūvēta ceļa sega. Visā trases garumā veikta kūdras pamatu nomaiņa ar smilti, kā arī ceļa posmā atjaunoti tilti pār Preiļupi un Jašu. Posmā ir uzlabota arī satiksmes drošība, atjaunota ūdens novades sistēma un sabiedriskā transporta pieturvietas.

Būvdarbus šajā autoceļa posmā kopš pagājušā gada augusta veica SIA "YIT Infra Latvija". Projekta līgumcena ir 17,464 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), no kuriem 85% līdzfinansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).

Minētā autoceļa posma atklāšanā piedalīsies "Latvijas valsts ceļu" valdes priekšsēdētājs Jānis Lange, "YIT Infra Latvija" tehniskais direktors Jānis Fedotovs un Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda.

Savukārt plkst.12.30 tiks atklāts autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona posms no Steķiem līdz krustojumam ar autoceļu Jēkabpils-Rēzekne (A12). Arī šajā posmā pilnībā pārbūvēti ceļa pamati un ieklātas divas jaunas asfalta kārtas. Ceļā tika iztaisnoti vairāki līkumi, kā arī no monolīta betona pārbūvēta Neretas upes caurteka. Posmā ir uzlabota satiksmes drošība un atjaunota ūdens novades sistēma. Līdz šim posmam nebija asfalta seguma, tas bija grantēts.

Būvdarbus šajā autoceļu posmā kopš pagājušā gada augusta veica SIA "Binders". Projekta līgumcena bija 9,477 miljoni eiro ar PVN, no kuriem 85% līdzfinansēja ERAF.

Minētā autoceļa posma atklāšanā piedalīsies Lange, "Binders" valdes priekšsēdētājs Aigars Sēja un Atašienes pagasta pārvaldes vadītāja Ilona Zalāne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)