Banner 980x90

Teikmanis redz iespējas Latvijai palielināt līdzšinējo eksporta apjomu uz ASV

Andris Teikmanis/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Andris Teikmanis/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Latvijai ir iespēja panākt lielāku potenciālu ekonomiskajām saitēm ar ASV, tostarp pastāv iespējas palielināt līdzšinējo eksporta apjomu, intervijā aģentūrai LETA sacīja aizejošais Latvijas vēstnieks Lielbritānijā, nākamais vēstnieks ASV Andris Teikmanis.

Taujāts par notikušajām diskusijām Finanšu ministrijā par Latvijas interesēm un prioritātēm ASV, diplomāts norādīja, ka pirms došanās uz ASV uzkrājis un uzklausījis informāciju par valdības un biznesa jomas interesēm un prioritātēm.

"Mēs jau esam daudz runājuši par tuvākajiem uzdevumiem, kā arī tiem, kas jāpaveic tālākā perspektīvā. Jāapzinās, ka Latvijas nozīmīgākais drošības garants ir ASV, un tieši šī iemesla dēļ mums būs ļoti cieši jāstrādā kopā," viņš sacīja.

Vēstnieks arī atzina, ka vēlētos redzēt lielāku potenciālu arī ekonomiskajām saitēm. Viņš arī guvis pārliecību, ka Latvijai ir iespējas palielināt līdzšinējo eksporta apjomu. Tomēr, lai to panāktu, jādomā par to, kā ieiet šajā milzīgajā tirgū.

"Tas nebūt nav vienkārši, jo arī tajā ir dažādas sertifikācijas, standartizācijas, reģistrācijas procedūras, kas prasa laiku un naudu," sacīja Teikmanis.

Interesi par Latvijas un ASV ekonomisko attiecību stiprināšanu un padziļināšanu tikšanās laikā ar Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāru pauda arī ASV kongresmeņu delegācija, kas nesen viesojās Latvijā.

Tikšanās laikā puses arī uzsvēra, ka būtiski ir meklēt aizvien jaunas sadarbības iespējas. Kā jomas, kurās sadarbība būtu intensīvi attīstāma, tika minētas enerģētiskā drošība un energoresursu piegāžu diversifikācijas jautājumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)