Tam cikos Jūs ēdat nav nozīmes - svarīgi, ko Jūs ēdat
Uztura speciāliste doktore Liza Junga (Lisa Jung) uzsver, ka viss atkarīgs no apkārtējiem apstākļiem, no tā ko ēdat un cik lielās devās, nevis no laika, kad to darāt.
Nepārspīlējiet
Ir atšķirība vai beidzat darbu plkst.21.00 un apēdat salātus ar vistu vai arī Jums uznākusi kaprīze uz kaut ko saldu, piemēram, diviem saldējumiem. Kā apgalvo L.Junga, galvenais koncentrēties uz patērēto kaloriju daudzumu, padomājot cik kalorijas pa dienu jau esat uzņēmuši. Regulāri ēst kalorijām bagātas uzkodas, ja dienas nepieciešamo kaloriju deva jau noklāta, noved pie pieņemšanās svarā.
Labāk ēst vēlu vakarā, nekā neēst vispār
Ja nav bijusi iespēja agri paēst vakariņas, labāk tomēr kaut ko apēst kaut vai vēlu vakarā. Izlaižot vakariņas, nākošajā dienā pamodīsieties ar pamatīgu izsalkumu un pārēdīsieties brokastīs. Ēdiet vakariņas pēc iespējas agrāk, lai organismam pirms gulētiešanas būtu vēl laiks pārstrādāt apēsto. Ar smagām, vēlām vakariņām Jūs tikai sagādāsiet sev gremošanas problēmas.
Uz sarakstu