Banner 980x90

Spriedums prasībā par Aglonas novada pašvaldības izpilddirektores atlaišanu būs zināms decembra vidū

Rīga, 30.nov., LETA. Tiesas lēmums Aglonas novada pašvaldības prasībā par izpilddirektores Inetas Pogas atlaišanu būs zināms decembra beigās, noskaidroja aģentūra LETA.

Daugavpils tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško skaidroja, ka šodien civillieta ir izskatīta. Sprieduma pasludināšana tiesā Preiļos nozīmēta uz 14.decembri.

Pogas darbību dome sāka vērtēt 2017.gada beigās, ierosinot dienesta pārbaudi par dažādiem darījumiem un uzņēmuma līgumiem ar vairākām personām. Dienesta pārbaudi vienā no domes sēdēm ierosināja deputāts Vadims Krimans ("Spēkam, zemei, dvēselei").

Dienesta pārbaude tika uzticēta toreizējai domes priekšsēdētājai Ingūnai Barkevičai ("Par sadarbību mūsu novadā"). Pārbaudes laikā izpilddirektores darbā konstatēti pārkāpumi, tāpēc dome lēma uzteikt Pogai darba līgumu un atbrīvot no amata.

Taču Pogas atlaišanai nav piekritusi Daugavpils valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrība, un tāpēc dome savu prasību iesniegusi tiesā.

Vēlāk, domes vadībā nonākot Jānim Butēvicam (Grāveru pagasta saraksts), dome sākusi runāt par izlīguma noslēgšanu ar izpilddirektori, atlīdzinot viņai arī 400 eiro izdevumus par zvērinātas advokātes pakalpojumiem, taču domes deputāti izlīgumu neatbalstīja, un tāpēc tiesvedība pašlaik turpinās.

Butēvics aģentūrai LETA pauda, ka "viss ir nepareizi pašā saknē". Viņš uzskata, ka Poga var turpināt darbu, turklāt ir pazīmes, ka lietā dome zaudēs un izmaksas būs vēl lielākas nekā, noslēdzot izlīgumu. Butēvics attiecās prognozēt, vai jautājums par izlīgumu uz domes sēdi tiks virzīts vēlreiz.

Domes priekšsēdētājs arī atgādināja, ka viņš savulaik balsojis gan pret dienesta pārbaudi, gan pret Pogas atbrīvošanu no amata.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)