Banner 980x90

Sociālās aprūpes centru darbinieku atalgojums no aprīļa vidēji pieaugs par 145 eiro mēnesī

Rīga, 22.marts, LETA. No šī gada 1.aprīļa valsts sociālās aprūpes centru (VSAC) darbinieku atalgojumam tiks piešķirti papildu 4,8 miljoni eiro, kas ļaus palielināt darba algas par vidēji 145 eiro mēnesī, aģentūru LETA informēja labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) padomniece Liesma Kalve.

Atalgojuma pieaugums paredzēts 2019. gada valsts budžetā, kas pirmajā lasījumā pieņemts Saeimā.

Patiesībā sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas procesa nodrošināšanā iesaistītajiem darbiniekiem darba samaksas pieaugums plānots vēl lielāks, nodrošinot normatīvajos aktos noteikto maksimāli iespējamo mēnešalgas apmēru.

"Tas nozīmē, ka, ja, piemēram, aprūpētājam 2018.gadā vidējā amatalga bez piemaksām bija no 430 līdz 450 eiro atkarībā no noteiktās kategorijas, bet sociālajiem aprūpētājiem no 445 līdz 600 eiro atkarībā no noteiktās kategorijas, mainoties amata kategorijai, līdz ar mēnešalgu palielinājumu, tiem darbiniekiem, kuriem noteiktas piemaksas, palielināsies arī piemaksu apmērs," skaidro Petraviča.

No VSAC darbiniekiem tieši sociālie darbinieki, sociālie aprūpētāji, sociālie rehabilitētāji, interešu pulciņu audzinātāji, psihologi, logopēdi, sociālie audzinātāji un aprūpētāji strādā tiešā saskarē ar klientiem. "Lielākoties viņu darba kvalitāte ir tā, kas rada apmierinātību un komforta sajūtu klientiem - cilvēkiem, kuriem nepieciešamas papildus rūpes un valsts atbalsts, vadot savas mūža dienas valsts sociālās aprūpes centros" norāda ministre.

Ministre uzsver, ka ne tikai algu palielinājums, bet arī iespējas regulārai kvalifikācijas paaugstināšanai ir garants tam, ka sociālā darba darītāji izjutīs papildus motivāciju aizvien labāk pievērsties sava amata teicamai pildīšanai.

Kopumā VSAC Latvijā ir 3010 amata vietas, tai skaitā 1710 amata vietas ir paredzētas darbiniekiem, kuri ir tieši iesaistīti klientu aprūpē.

Algu pielikumi ar šī gada 1.aprīli paredzēti ikvienam VSAC darbiniekam, izņemot veselības aprūpes darbiniekiem, kuriem darba samaksa tika paaugstināta jau ar 2018.gadu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)