Banner 980x90

Sākušies būvdarbi autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona posmā no Bašķiem līdz Preiļiem

Rīga, 2.aug., LETA. Sākušies būvdarbi autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona (P62) posmā no Bašķiem līdz Preiļiem, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Latvijas Valsts ceļi".

Paredzēts pilnībā pārbūvēt ceļa segu, sākot no salturīgā slāņa un šķembu pamata. Visā trases garumā paredzēta kūdras pamatu nomaiņa pret smilti. Ceļa segumam paredzētas trīs kārtas asfalta, tāpat atjaunos tiltus pār Preiļupi un Jašu.

Šonedēļ posmā ir ātruma ierobežojumi 70 kilometri stundā un 50 kilometri stundā, bet no nākamās nedēļas tur tiks ierīkoti trīs ar luksoforiem regulēti posmi.

Būvdarbus veic SIA "Lemminkainen Latvija", to līgumcena ir 17,464 miljoni eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Būvdarbus līdzfinansē Eiropas reģionālās attīstības fonds.

Svētceļnieki, kuri dodas uz Aglonas baziliku, aicināti būt piesardzīgiem, ejot pa būvdarbu posmu. Kā alternatīvu ceļā no Preiļiem uz Aglonu var izmantot arī reģionālo autoceļu Viļāni-Preiļi-Špoģi (P58), pie Babriem nogriežoties uz vietējo autoceļu Aglonas stacija-Aizkalne-Babri (V749).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)