Banner 980x90

Saistībā ar atklāto ekskluzīvo automašīnu kontrabandas shēmu pratināti trīs CSDD darbinieki

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Saistībā ar Muitas policijas atklāto ekskluzīvo automašīnu kontrabandas shēmu pratināti trīs Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbinieki, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Nekāds drošības līdzeklis šīm personām nav piemērots.

CSDD pārstāvis Jānis Aizpors LTV apstiprināja, ka darbiniekiem ir bijušas pārrunas ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas darbiniekiem. Tās bijušas par auto reģistrācijas procesu, un varēja notikt, arī nevedot darbiniekus uz nopratināšanu, pauda Aizpors.

Pētot situāciju no savas puses, CSDD secinājis, ka minētās automašīnas ievestas nevis no Krievijas, bet no Eiropas Savienības. Direkcijas ieskatā reģistrācijas procesā viss noticis atbilstoši likumdošanai.

CSDD ir sākta pārbaude saistībā ar šo gadījumu.

Jau ziņots, ka VID Muitas policija atklājusi vērienīgu ekskluzīvu automašīnu kontrabandas shēmu, kuru, iespējams, pieseguši CSDD darbinieki, piektdienas vakarā vēstīja LTV.

Krāpnieki no Krievijas ieveduši tādas ekskluzīvas automašīnas, kā "Ferari", "Range Rover" un citas. Mašīnas Latvijas - Krievijas robežu šķērsojušas savā gaitā, nevis uz treileriem. Pēc tam tās uzliktas pagaidu uzskaitē, bet vēlāk pārdotas. LTV vēstīja, ka CSDD amatpersonas, reģistrējot mašīnas jau ar Latvijas numurzīmēm, ignorējušas faktu, ka tās sākotnēji ievestas no Krievijas un, ka par tām jāmaksā ievedmuita.

Savukārt CSDD pārstāvis Aizpors aģentūrai LETA norādīja, ka direkcija jau sākotnēji sadarbojās ar VID Muitas policiju. "Pārbaude CSDD ir mūsu sadarbības tiešs rezultāts. Pēc mūsu informācijas procesā ir iesaistīti daudzi spēlētāji," norādīja Aizpors.

Viņš uzsvēra, ka CSDD atbildīgie darbinieki izmeklētājiem ir jau iepriekš snieguši informāciju un nepieciešamo atbalstu sekmīgai Izmeklēšanas operācijas realizācijai.

Vai un kā CSDD darbinieki ir iesaistīti šajā procesā, direkcija patlaban nekomentē.

CSDD turpinās sadarboties ar izmeklētājiem, sniedzot informāciju, bet vienlaikus ir ieviesti jauni pasākumi analoģisku kontrabandas gadījumu novēršanai, norādīja Aizpors.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)