Banner 980x90

Projekts "Galēnu pagasta mājokļu vēsturiskā karte" – Latgales reģiona uzvarētājs

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Riebiņu novada dome 2015.gadā iesaistījās brīvprātīgā Latvijas pašvaldību apvienībā "Sabiedrība ar dvēseli – Latvija", pilsētas informācijas portālam Preili24.lv pavēstīja Riebiņu novada domes Attīstības un plānošanas daļas projektu vadītāja Antra Meluškāne.

Apvienība "Sabiedrība ar dvēseli" darbojas, lai iedzīvotājiem un to apvienībām palīdzētu īstenot ieceres un paveikt nelielus projektus pašu spēkiem. Tas ir atbalsts nevalstiskajām organizācijām vai nereģistrētām iedzīvotāju grupām. Iedzīvotāji raksta projektus, žūrija tos izvērtē, bet atbalstītie projekti saņem pašvaldības līdzfinansējumu, lai biedrība vai iedzīvotāju grupa savu ideju varētu īstenot, dodot savu ieguldījumu sabiedrībai un apkārtējai videi. Līdz šim iedzīvotāju centienus pilnveidot un uzlabot savu dzīves vidi atbalstīja Nīderlandes fonds Koninklijke Nederlandsche Heide Maatschappij (KNHM) Latvijā, kurš deviņu gadu laikā, atbalstot mazo grantu projektus, ieguldījis vairāk kā 2 miljonus eiro Latvijas ekonomikā.

Šī gada 16.janvārī Lielvārdē norisinājās "Sabiedrība ar Dvēseli – Latvija" noslēguma pasākums, kurā tika apbalvoti 2015.gada veiksmīgāk realizētie iedzīvotāju projekti. Sākotnēji katrā plānošanas reģionā tika izvirzīti seši veiksmīgāk realizētie projekti, no kuriem trīs labākie projekti katrā reģionā tika apbalvoti noslēguma pasākumā. Vērtēšanu veica reģionālā žūrija, kā arī visi pasākumā klātesošie apmeklētāji, kas novērtēja un izvēlējas reģionālos uzvarētājus.

Ņemot vērā Riebiņu novada 2015.gada mazo grantu projektu konkursa "Ieguldīsim savu darbu novada attīstībā" rezultātus, Riebiņu novadu pasākumā pārstāvēja iniciatīvu grupa "Kopā ir spēks" (vadītāja Ilona Sondare) ar projektu "Sociālās dzīvojamās mājas "Rudenāji" apkārtējās vides labiekārtošana" un iniciatīvu grupa "Vēstures pētnieki" (vadītāja Rita Upeniece) ar projektu "Galēnu pagasta mājokļu vēsturiskā karte".

Žūrijas un klātesošo vērtējumā par Kurzemes reģiona uzvarētāju tika atzīta Kuldīgas Centra vidusskola ar projektu "Āra – zaļā klase", Vidzemes reģiona uzvarētājs – Jauniešu biedrības "Vari un dari" projekts "Strītbola laukuma izveide Stalbes vidusskolas struktūrvienības teritorijā" (Pārgaujas novads), Pierīgas reģiona uzvarētājs - Ciemata "Kurzuļi" iedzīvotāju grupa ar projektu "Bērnu rotaļu laukums Kurzuļos" (Ādažu novads), Zemgales reģiona uzvarētāji – iedzīvotāju apvienība "Hokeja entuziasti" ar projektu "Ledus laukuma ierīkošana", kas ieguva arī 2015.gada nacionālo balvu 500,00 eiro apmērā, savukārt par Latgales reģiona uzvarētājiem tika atzīts "Vēstures pētnieku" projekts "Galēnu pagasta mājokļu vēsturiskā karte" (Riebiņu novads).

Jāpiebilst, ka Latgales reģionu apvienībā "Sabiedrība ar dvēseli – Latvija" pārstāv Riebiņu, Krāslavas, Līvānu un Dagdas novadi. Riebiņu novada domes vārdā pateicamies visiem projektu pārstāvjiem, kas realizēja projektus, piedalījās pasākumā un pārstāvēja Riebiņu novadu. Arī 2016.gadā ceram uz jaunām projektu idejām, aktīvu sabiedrības līdzdalību, iniciatīvu un veiksmīgu sadarbību!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)