Banner 980x90

Preiļu sportisti Latvijas IV Olimpiādē izcīna 5 medaļas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Aizvadīta Latvijas IV Olimpiāde, kas no piektdienas, 1.jūlija, līdz svētdienai, 3.jūlijam, norisinājās Valmierā un Cēsīs, bet dažos sporta veidos arī apkārtējos novados. Preiļu novada 18 sportisti piedalījās četros sporta veidos. Vieglatlētikā –12, galda tenisā sievietēm komandām – 3, MTB riteņbraukšanā – 2, triatlonā – 1. Sportistiem padevās lielisks starts – mājup pārveda 2 sudraba un 3 bronzas godalgas.

Kā, pilsētas informācijas portālu Preili24.lv informē komandas vadītājs, Preiļu novada sporta pasākumu organizators Leonīds Valdonis, sākums diez ko rožains nebija. Jau pa ceļam uz Valmieru zvans no Daira Rinča, ziņa par sāpēm muskulī un lūgums atsaukt no dalības 100 m distancē. Šis lēmums bija pareizs, jo ļāva piesardzīgi, bet droši 1.dienā tāllēkšanā izpildīt kvalifikācijas normatīvu. Arī Kārlim Sondoram neveiksme tāllēkšanas sektorā, kas viņu neizsita no līdzsvara pirms otrās dienas cīņām.

Satraucošas ziņas pienāk no Cēsu Olimpiskās sporta bāzes biatlonā, kur norisinās MTB riteņbraukšanas sacensības. Trase sagatavota starptautiskam līmenim. Jau 1.aplī Renārs Valdonis sarauj ķēdi, ko pāris minūtēs salabo un turpina sacensības. Trase piemērota Renāra Vanaga konstitūcijai – tehniska. Pēc katra apļa izstājas dalībnieki – vai nu plīsušas riepas vai pārrautas ķēdes, vai traumas dēļ. Zobus sakoduši, nocīnās līdz galam (neiztiekot bez kritiena) un aiz sevis atstāj vairāk nekā pārdesmit dalībniekus.

Vieglatlētikā pirmais sasniegums: 6.vietu 400 m/b ar jaunu personisko rekordu izcīna Santa Prikule. Toms Kunakovs šogad stadionā 5000 m veic pirmo reizi un saprot, ka cīnīties ar līderiem vēl nav gatavs – starp 29 dalībniekiem vieta tabulas vidusdaļā. 

Otrās dienas rītā uz 10 000 m soļošanā stājas Normunds Ivzāns un Aigars Salenieks. Visas distances garumā var redzēt, ka puišiem neiet viegli, cīnoties gan ar karstumu, gan ar sāncenšu piedāvāto tempu. Normunds izcīna pirmo medaļu – bronzu. Arī Aigars uz goda pjedestāla – 5.vieta.

Neiepriecinošas ziņas pienāk no Alojas, kur cīnās galda tenisistes. Trāpīts spēcīgā apakšgrupā kopā ar Rīgu, Liepāju un Kuldīgu un nākas atzīt pretinieku pārākumu. Rezultātā 4. vieta apakšgrupā un jāgaida cīņa par 7.–8.vietu ar Aloju.

Vakara vieglatlētikas programma sākas ar Santas Prikules startu 400 m distancē. Uzvara savā skrējienā ar rezultātu tuvu personīgajam, bet pašai neapmierinātība ar lēno soli distances sākumā. 1500 m distancē Anastasija Caica, uzrādot savu sezonas labāko rezultātu, nodrošina sev 5.vietu uz goda pjedestāla. Par patīkamu pārsteigumu parūpējas Kārlis, izcīnot 4. vietu110 m barjerotajā distancē.

Apbrīnojama Daira Rinča spēja savākties kritiskā brīdī. Vēl pēc piektajiem lēcieniem Darim 6.pozīcija un sestajā lēcienā sprādziens – 7 m 35 cm un bronzas medaļa!

Kārtslēkšanas sektorā pārliecinoši pēc sudraba un bronzas godalgām soļo (lec) Ronalds un Rūdolfs Vucāni. Nu jau pašā pievakarē uz starta 10 000 m distancē stājas Anita Kažemāka. Anita nelika vilties, iegūst sudraba godalgu. Galda tenisistes cīņā par 7.vietu pieveic Aloju.

Anastasijai Caica 800 m distancē sezonas labākais rezultāts. Gandarīts var būt arī jaunais vieglatlēts Raivis Pudulis, kurš, startējot tik nopietnā forumā, abās distancēs uzrāda personīgos rekordus.

Uz starta triatlonā stājas gandrīz 60 dalībnieki un to vidū arī Preiļu novada sportists Austris Bogdanovs, vēl nesenā pagātnē Preiļu BJSS vieglatlētikas nodaļas audzēknis, kurš tagad nodarbojas ar MTB riteņbraukšanu. Sākoties 750 m peldēšanai, Valmierai pāri gāžas lietus lavīna, ko paši sportisti, iespējams, nejūt. Pēc peldēšanas 20 km riteņbraukšanas distancē Austris dodas 43.pozīcijā. Nedaudz uzlabojis savu pozīciju, pēc 5 km skriešanas Austris finiša līniju šķērso pēc 1.09,42 – 25.vietā. 

Uzrādītos rezultātus var apskatīties un salīdzināt www.latvijasolimpiade.lv. Statistika liecina, ka starp startējošajām 94 pašvaldībām Preiļu novads ir to 55 skaitā, kuras izcīnīja medaļas un neoficiālajā vērtējumā 38.vietā – priekšā daudzām kuplāk pārstāvētām komandām.

Fotogrāfijas skatīt šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)