Banner 980x90

Preiļu novadā palielinās šķiroto atkritumu īpatsvars

Daugavpils, 24.janv., LETA. No 4,79% 2015.gadā līdz 6,87% pērn Preiļu novadā ir pieaudzis šķiroto atkritumu īpatsvars, aģentūru LETA informēja SIA "Preiļu saimnieks" Atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītāja Vineta Igolniece.

Pērn uz Demenes atkritumu poligonu "Cinīši" tika aizvestas 2153,8 tonnas sadzīves atkritumu, bet otrreizējai pārstrādei nodota 147,61 tonna atkritumu. Gadu iepriekš šie rādītāji bija attiecīgi 2203,3 un 105,54 tonnas.

"Preiļu saimnieka" Atkritumu apsaimniekošanas daļa dalītās atkritumu vākšanas sistēmas izveidi aizsāka 2007.gadā, kad otrreizējai pārstrādei tika nodotas pirmās kartona ķīpas.

Aizvadītajā gadā otrreizējai pārstrādei tika nodots kartons un makulatūra, elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumi, stikla iepakojums, plēve, dienasgaismas lampas, PET pudeļu plastmasa, HDPE cietā plastmasa, alumīnija un metāla iepakojums.

"Preiļu saimnieka" Atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītāja norāda, ka neredz nevienu iemeslu, kāpēc lai Preiļu novada iedzīvotāji nevarētu šķirot atkritumus. "Atkritumu šķirošana nav nekas sarežģīts, vien pavisam nedaudz jāpamaina savi ikdienas ieradumi. Pietiek ar to, ka virtuvē ievieš divus maisiņus - vienu parastajiem sadzīves atkritumiem un otru šķirotajiem, kura saturu dalīti vākto atkritumu šķirošanas punktā sadala attiecīgi pa dzelteno un zaļo vāku konteineriem," norāda Igolniece.

Preiļu novada iedzīvotājiem ir dota iespēja šķirot gandrīz visus otrreiz pārstrādājamo atkritumu veidus. Preiļu pilsētā ir 22 dalīti vākto atkritumu laukumi un pa vienam laukumam lauku teritorijās Aizkalnē un Līčos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)