Banner 980x90

Preiļu novadā notiks Latgales tradicionālās kultūras un amatu svētki

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Piektdien, 12.augustā, un sestdien, 13.augustā, Preiļu novada Aizkalnē, Raiņa muzejā "Jasmuiža", notiks Latgales tradicionālās kultūras un amatu svētki, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Solvita Brūvere.

Iedzīvotāji aicināti piedalīties īsta Latgales keramikas malkas cepļa kurināšanas pasākumā. No rīta keramiķi no tautas lietišķās mākslas studijas "Rēzeknes apriņķa podnieku" rekonstruētajā Andreja Paulāna darbnīcā glazēs un ievietos ceplī apdedzināšanai sagatavotos māla traukus. Ap pusdienlaiku meistari cepli iekurinās, un trauku apdedzināšana turpināsies līdz pat plkst.2.00 naktī.

Sestdien, 13.augustā, plkst.11.00 ceplis tiks atvērts, un ikviens interesents varēs vērot karsto māla trauku izņemšanu, kā arī iegādāties kādu iepatikušos priekšmetu. Pasākumu vadīs keramiķis Andris Ušpelis, uzstāsies folkloras kopa "Turki".

Pēc cepļa atvēršanas ap plkst.12.00 notiks mājas siera sējēju konkurss. Par gardāko sieru varēs balsot visi pasākuma dalībnieki.

No plkst.12.00 Jasmuižā darbosies amatnieki - klūgu pinēji, kalējs, skalu grozu pinēji, kokamatnieki, linu auklu un petērņu pinējs. Apmeklētājiem būs iespēja ne tikai vērot, bet arī pašiem izgatavot savu suvenīru. Darbosies arī amatnieku un mājražotāju tirdziņš.

No plkst.12.00 līdz plkst.16.00 būs pieejama mobilā pirts "Gariņš", kur ikviens interesents varēs baudīt relaksējošu pirts garu Jašas upes krastā.

Plkst.13.30 Jasmuižas brīvdabas estrādē notiks Aizkalnes teātra kopas "Gaisma" komēdija "Untažmolys burvesteibys", kuras autore un režisore ir Rasma Zariņa. Uzvedumā piedalīsies folkloras kopas "Turki", "Naktineica" un "Sovvaļnīki", Aizkalnes sieviešu vokālais ansamblis, dziesminieki Vinsents un Rihards Kūkoji, Stabulnieku kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs, kā arī Riebiņu kultūras centra deju kolektīvs "Strūga".

Izrādē "Untažmolys burvesteibys" stāstīts par to, kā ciemā ierodas vārdotāja mazdēls Odums un ļaudis domā, ka arī viņš prot ārstēt un pieburt. Cilvēki nāk pie burvja ar savām vajadzībām.

Pēc izrādes notiks konkursa "Gardākais mājas siers" uzvarētāju un dalībnieku apbalvošana.

Pasākuma laikā darbosies SIA "Sātys" brīvdabas kafejnīca.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)