Banner 980x90

Preiļu novadā maina būvniecības ieceri plānotajam apvedceļam

Preiļu novada dome mainījusi būvniecības ieceri iepriekš plānotā apvedceļa izbūvei Preiļos, aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Preiļu novada domes ārkārtas sēdē pašvaldības deputāti apstiprinājuši būvniecības ieceri "Jaunas ielas - Rietumu ielas - būvniecība no Rīgas ielas Preiļos līdz Daugavpils ielai Preiļos".

Rietumu ielas izbūvi ir paredzēts sadalīt divos posmos. Pirmais posms ir plānots no Rīgas ielas līdz Andreja Upīša ielai ar pieslēgumu tai, savukārt otrais posms paredzēts no Andreja Upīša ielas līdz Daugavpils ielai, apejot dzīvojamo māju mikrorajonu. Andreja Upīša ielas pārbūve šajā būvniecības iecerē nav plānota. Patlaban ir apzināti arī nekustamie īpašumi, kas nepieciešami ielas būvniecības projekta īstenošanai, un precizēta jaunās ielas izvietojuma trase.

Tādējādi pašvaldība ir atteikusies no projekta "Jauna ielas posma būvniecība no Andreja Upīša ielas līdz Rīgas ielai /I kārta/ un Andreja Upīša ielas pārbūve /II kārta/ Preiļos" realizācijas un no apvedceļa izbūves.

Preiļu novada domes Būvvaldes vadītājs Andrejs Anins pastāstīja, ka ideja par apvedceļa izbūvi paredzēja, ka ceļa pirmais posms noslēdzas, nepieslēdzoties nevienai pašreizējai ielai vai ceļam. Šādā gadījumā nebūtu īsti saprotama tā funkcionalitāte. Jaunajā variantā, kad tiks izbūvēts Rietumu ielas pirmais posms līdz pieslēgumam ar Upīša ielu, tas varēs normāli funkcionēt un netraucēs otrā posma izbūvi.

Ņemot vērā vietējo iedzīvotāju viedokli un sabiedriskās apspriešanas rezultātus par iepriekšējo būvniecības ieceri - apvedceļa izbūvi, kas paredzēja arī Andreja Upīša ielas pārbūvi Preiļos -, pašvaldība izmainīja būvniecības procesa sākotnējo ideju. Saskaņā ar pastāvošo likumdošanu ielām ir noteiktas sarkanās līnijas, bet, būvējot ceļus, jāņem vērā tiem paredzamās aizsargjoslas. Ja tiek veikta ielas izbūve, paliek vairāk lietderīgās zemes, ko apkārtējo zemju īpašnieki vai uzņēmēji var izmantot apbūvei, jo netiek noteikti apgrūtinājumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)